Haberler

Dışişleri Bakanı: Özür Yetmez, Karşılığı Olacak

Güncelleme:

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda'nın Aile Bakanı'na yönelik çirkin uygulamalarına "Biz savaş dönemlerinde bile Avrupa'da böyle bir şey görmedik. Özür yetmez, karşılığı olacak." dedi.

Fransa'da bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hollanda krizi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Hollanda'nın çirkin uygulamalarını eleştiren Çavuşoğlu, "Biz savaş dönemlerinde bile Avrupa'da böyle bir şey görmedik. Özür yetmez, karşılığı olacak." dedi.

"WILDERS'IN ESİRİ OLMUŞLAR"

Mashalatgüzarım ve bakanım konsolusluğu alınmadı. Dışarı çıkmasına da izin verilmedi.'' diyen Çavuşoğlu, bu tutumun Viyana Anlaşması'na aykırı olduğunu söyledi.

Mevcut yönetimin, Özgürlükçü Parti lideri Geert Wilders'ın yaptığı faşizan açıklamaların çizgisine geldiğini ifade eden Çavuşoğlu, ''Wilders'ın esiri olmuşlar.'' dedi.

"ÖZÜR YETMEZ, ADIM ATACAĞIZ"

Bakan ayrıca, ''Özür yetmez kesinlikle adım atacağız. Daha sonra Hollanda özür dileyecek bizden.'' dedi.

Çavuşoğlu'nun konuşmasından diğer satırbaşları şöyle:

- Avrupa faşizan uygulamalarını değiştirecek mi, bekliyoruz.

- AB dönem başkanı dahil, birçok dışileri bakanıyla görüştüm. Benim temsilcimi orada hücreye attılar. Herkesin söylediği 'İnanamıyoruz.' Açıklama yapın dediğimizde ses çıkmıyor.

"AİHM DAHİL MÜCADELİMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ"

- Ne gerekiyorsa, AİHM dahil mücadelemizi sürdüreceğiz.

- Dün gece ilk adımı attık, maslahatgüzarı çağırdık. Bundan sonra da adımızı atacağız. Hangi adımlar atacağımızın çalışmalarını yapacağız. Bugün de atacağız, yarın da atacağız.

"BÜYÜKELÇİ ÜLKEYE GİREMEZ"

-Büyükelçi ülkeye gelmesin dedik. Giremez. Adımları atacağız. Daha sonra da Hollanda özür dileyecek. Yoksa bu adımları atmaya devam edeceğiz.

- Seçim için yaptılar. Topunuzun oyu ne? Biriniz yüzde 16, biriniz yüzde 17.'





Kaynak: Haberler.com / Güncel

Mevlüt Çavuşoğlu Hollanda Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title