Haberler

Didim Kent Konseyi Toplantısı Yapıldı

Didim Kent Konseyi'nin olağan genel kurul toplantısı Didim Belediyesi itfaiye eğitim salonunda yapıldı.

Didim Kent Konseyi'nin olağan genel kurul toplantısı Didim Belediyesi itfaiye eğitim salonunda yapıldı.

Toplantıya Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Tuncay Akgün, İlçe Emniyet Müdürü Sinan Ergen, Sivil Toplum Kuruluşları temsilcileri, İl Genel ve Belediye Meclis Üyeleri, kamu kurumlarının temsilcileri, CHP İlçe Başkanı Şavgu Aydın, DSP İlçe Başkanı Talat Yenipazar ve vatandaşlar katıldı.

Divan başkanlığına Taner Küsmez'in, üyeliklere ise Hülya Aksoy ve Özlem Basat'ın seçildiği genel kurulda saygı duruşu ve istiklal marşının söylenmesinin ardından Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, İSKUR ile yürütülen istihdam projesine katılanlara belgelerinin verilmesi, DİO kampanyası kapsamında yapılan çalışmalar, İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'na sunulan projenin değerlendirilmesi, Yönder Koleji ile zeytin konusunda ortak proje çalışması yapılması, Didim Kent Ormanı oluşturulmasıyla ilgili çalışmalar hakkında slayt eşliğinde bilgiler sundu.

Ayyıldız, Didim ve Yöresi Engelliler Derneği'nce yürütülen 1001 Sevgi Gönüllüsü Projesi içinde de yer aldıklarını ifade ederek, "Engelliler gününde de engelli çocuklarımızla birlikteydik. Bunun yanı sıra engelliler yararına tiyatro gösterisi yaptık. Balat'ta bir aileye de yardım eli uzattık. Kaz dağı ve Madran dağları için başlatılan kampanyaya destek verdik" dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise Kent Konseyi'nin yaptığı çalışmaların önemine değinerek, Didim'in önemli kent olmasının yapılan projelerle anlatıldığını vurguladı ve destek olmaya devam edecekleri mesajını verdi. Kamacı, 4 ay içinde yapılmış olan 13 projenin takdire şayan olduğunu ifade ederek, Didim Kent Konseyi'ne teşekkür etti. Kamacı, "İlçemizin tanıtımında ve sosyal, kültürel, ekonomik anlamda birçok çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalarda Kaymakamımız Ersin Emiroğlu'nun katkıları hiçbir zaman yadsınamaz. Belediye olarak Dokuz Eylül Üniversitesi ile yaptığımız çalışmalarla Didim'in havasını ölçtürüyoruz. Ancak (gülerek) Kaymakam Bey'in dağıttığı kömürler neticesinde havamız bozuluyor, halkımız için bir formül üreterek, bu konuya bir çözüm bulabilirsek havamız bozulmasın" dedi.

Kaymakam Ersin Emiroğlu da öncelikle, kent konseyinin başlattığı ve kendilerinin de destek verdikleri Didim Okuyor (DİO) projesine değindi. Emiroğlu, "Kitap okumayı severim ve ilk kez DİO sayesinde okuduğum kitapların isimlerini yazmaya, sayfa sayılarını toplamaya başladım. Şimdi otuz beşinci kitabımı okuyorum. Denizi, turizmi, zeytini ve temiz havası gibi okumakta gelecekteki en güzel markalardan biri olacak diye düşünüyorum. Ayrıca İSKUR ile ilçemizdeki meslek eğitim kurumlarında yapılan projeler kapsamında vatandaşlarımızın eğitimi ve sonunda sertifikalandırma hususuna önem veriyorum. Kamusal anlamda da üzerimize düşen görevde hep varız ve var olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Başkan Kamacı'nın kömür atfına cevaben ; "Bu konuyla ilgili araştırmalarımızı yapalım, çıkış noktamızı bulalım ve buna göre yol alalım" dedi. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ersin Emiroğlu Mümin Kamacı Aydın Didim Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title