Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

1)KATLİAMDAKİ GELİN ADAYI: OLANLARA ANLAM VEREMİYORUMADANA'da 5 akrabasını öldürüp ihtihar eden Denizhan Demir'in sevgilisi Hanım Kaya (25) izini kaybettirip inzivaya çekildi.

1)KATLİAMDAKİ GELİN ADAYI: OLANLARA ANLAM VEREMİYORUM

ADANA'da 5 akrabasını öldürüp ihtihar eden Denizhan Demir'in sevgilisi Hanım Kaya (25) izini kaybettirip inzivaya çekildi. DHA muhabirinin telefonla ulaştığı genç kız, "Olanları anlayamıyorum. Artık dermanım kalmadı" dedi.

Kendisini istemeye gelmek üzere yapılan hazırlıklar sırasında, sevgilisi Denizhan Dener'in (39) emekli vali İsmet Metin ile kendisini büyüten halası Gönül Cengiz de dahil 5 kişiyi öldürüp intihar etmesinin evlenmek istemeleri ile ilgisinin bulunmadığını savunan Hanım Kaya cenazeden sonra izini kaybettirdi. Kendisine telefonla ulaşan DHA muhabirine "Çok kötüyüm" diye yakınan Hanım Kaya, 6 yıllık ilişkilerinin trajik bir şekilde sonlanmasıyla yıkıldığını belirtti. Bir yakınının yanına yerleştiğini kaydeden ve  çevresinde 'Zeynep' adı ile tanınan Hanım Kaya, katliamı yapan sevgilisi için "Sevgi doluydu, bu yüzden de olanlara anlam veremiyorum" diye konuştu.

13 yaşındayken babasını kalp krizinden, 18 yaşındayken de annesini kanser hastalığı sonucu kaybeden Denizhan Demir'i katliam ve intihara götüren gerçek nedenin ne olduğu ise herkes tarafından merak ediliyor.

Salih ÜÇTEPE / ADANA, -

=====================================================

2)SINIFTA KIZ ARKADAŞINI ÖLDÜREN LİSELİNİN ORGANLARI 8 KİŞİYE UMUT OLDU

CENAZESİ KARASU'YA GÖNDERİLDİ

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde önceki gün arkadaşı 16 yaşındaki Nilüfer Acar'ı sınıf içinde tabancayla başından vurarak öldürdükten sonra aynı silahla intihara kalkışan ve tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşince bağışlanan organları ile 8 kişiye umut olan Hasan Can'ın cenazesi bu sabah adli tıp kurumuna gönderildi.

Yapılan otopsinin ardından Hasan Can'ın cenazesi babası Sargun Can ve yakınları tarafından alındı. Hasan Can'ın cenazesi, yarın öğle namazında toprağa verilmek üzere, babası Sargun Can'ın memleketi, Sakarya'nın Karasu ilçesine götürüldü.

Görüntü Dökümü

----------------------

Adli Tıptan görüntüler

Cenaze arabasının gitmesi

Babadan görüntü

SÜRE: 0,,35 saniye BOYUT: 55 MB

=====================================================

3)KAPLUMBAĞAYA ÇARPMAMAK İSTERKEN KAZA YAPTI

ŞANLIURFA'nın Siverek İlçesi'nde sürücü Tuncay Tezcan, aniden fark ettiği kaplumbağayı ezmemek için manevra yapınca direksiyon kontrolünü yitirdiği otomobil şarampole yuvarlandı. Sürücünün yara almadan atlattığı kazada yanında bulunan Güneş Eren yaralandı.

Kaza bugün öğle saatlerinde Siverek- Şanlıurfa Karayolu'nun 14'üncü kilometresinde meydana geldi. Tuncay Tezcan, yönetimindeki 21 GN 049 plakalı otomobille yolda giderken, önüne çıkan kaplumbağaya çarpmamak için direksiyonu kırdı. Kontrolünü yitirdiği otomobil şarampole yuvarlandı. Kazada hasar gören otomobilde bulunan Güneş Eren yaralanırken, sürücü Tezcan yara almadı. Kaplumbağa ise çevredekiler tarafından yoldan alınarak araziye bırakıldı.

Kazada yaralanan kadın, çağrılan ambulansla Siverek Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan Güneş Eren'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

Acil servis

Kaza yapan otomobil

İnceleme yapan polis ekipleri

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Mehmet SEZGİN-ŞANLIURFA-DHA)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 147 MB

================================================

4)HAMİLE KEDİ BEBEK BEŞİĞİNE YAVRULADI

SİVAS'ta hamile olan bir sokak kedisi pencereden girdiği evde bebek beşiğinde yavrularını dünyaya getirdi. Sabah olduğunda beşiğin içerisinde anne kediyi ve yavrularını gören ev sahipleri şaşkınlık yaşadı.

Kent merkezinde, Alibaba Mahallesinde iki katlı bir müstakil evde oturan Akkaya ailesi ilginç bir sürpriz ile karşılaştı. İki katlı evin birinci katında oturan Necat- Ayşe Akkaya çifti 1.5 yaşındaki oğulları Samet ile birlikte bir yakınlarını ziyarete gitti. Geceyi akrabalarında geçiren aile giderken evin penceresini açık unuttu. Bunu fırsat bilen hamile bir sokak kedisi ise eve girdikten sonra minik Samet'in beşiğine çıktı ve burada 4 yavrusunu dünyaya getirdi. Üst katta oturan Emine Akkaya, sabah oğlu ve gelini ile torunu Samet'in dönüm dönmediğini kontrol etmek için eve girdi. Samet'in beşiğinin bulunduğu odaya giren Akkaya burada anne kedi ve yavruları ile karşılaşınca büyük bir şaşkınlık yaşadı.

Sabah oğlunun ve gelinin eve gelip gelmediğini kontrol etmek için alt kata giden Emine Akkaya indiğini ve kediyle karşılaştığını belirten Akkaya, "Dün oğlumla gelinim büyük kızımın evine gitti. Sonra da kedi açık olan pencereden girmiş, çocuğun beşiğinde doğum yapmış. 4 tane yavrusu var. Kediciğe hayırlı olsun. Sabahta gelinim gelmiş mi diye aşağı indim. Geldim ki çocuğun beşiğinde kedi dört yavrusuyla yatıyorlar. Berekettir herhalde. Bu da Allah'tan" dedi. Yavrulara evlerinde bakacaklarını belirten Akkaya, "Tabii ki bakacağız. Neden bakmayalım? Yazık günah değil mi? Hazır gelmiş. Bu devirde çocuk falan yapan yok. Kediler insanlardan akıllı. Bakın ne güzel işte dünyayı şenlendiriyorlar" şeklinde konuştu.

Kedi ve yavruları evde bakıma alındı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Kedinin ve yavrularının beşik içindeki görüntüsü

-Ev sahiplerinin ilgilenmesi

-Kedi ve yavrularını sevmeleri

-Emine Akkaya'nın konuşmaları

Haber-Kamera:  Hüsne AKKAYA/SİVAS,

(80.3 mb)

======================================================

5)DÜĞÜN DÖNÜŞÜ KAZA 1 ÖLÜ 6 YARALI

BOLU'da TEM Otoyolu'nda önünde seyreden TIR'a arkadan hızla çarpan cipte bulunan bir kişi yaşamını yitirirken 6 kişi yaralandı. Siirt'te katıldıkları düğünden dönenlerin yakınları olay yerinde ağıtlar yakarak gözyaşı döktüler.Kaza, saat 11.15 sıralarında TEM Otoyolu Çaydurt mevkiinde meydana geldi. Ankara yönünden İstanbul istikametine giden Tahir Adıgüzel yönetimindeki 34 GH 616 plakalı cip, sürücüsünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu hızla önünde seyreden Osman Uzun idaresindeki 54 RH 633 plakalı TIR'a arkadan çarptı. Kazanın ardından sürücülerin ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda polis ve 112 Acil ekibi sevk edildi. Kazada aracın ön koltuğunda bulunan Hayrettin Kaya yaşamını yitirirken sürücü Tahir Adıgüzel, Alaattin Adıgüzel, Naciye Adıgüzel, Ömer Adıgüzel ve Elanur Adıgüzel ile ismi öğrenilemeyen bir bebek yaralandı. Sağlık ekipleri tarafından araçtan çıkarılan yaralılar ambulanslara taşındı.

Çay molası sonrası minibüsle yola çıktıktan kısa süre sonra yakınlarının kaza yaptıklarını gören Adıgüzel ailesinin yakınları sinir krizleri geçirdi. Olay yerine gelen kadınlar ağıtlar yakarak gözyaşı döktüler. Kendilerini yere atıp feryat ederek fenalaşan 3 kişi sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Kazada yaralananlar kentteki hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Adıgüzel ailesinin Siirt'teki yakınlarının düğününden döndükleri ve İstanbul'a gittikleri öğrenildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Görüntü Dökümü:

--------------------------

-Yaralılardan görüntü

-Gözyaşı döküp ağlayan kadınlar

-Yaralıların ambulanslara taşınması

-Fenalık geçirenler

-Araçtan görüntü

SÜRE: (02.52 DK) BOYUT: ( 351 MB)

HABER-KAMERA: Mutlu YUCA/BOLU

=====================================================

6)YÜRÜYÜŞLE KANSERE DİKKAT ÇEKTİLER

LÖSEMİLİ Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı (LÖSEV) tarafından bu yıl 7'ncisi düzenlenen 'Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü', 6 ilde eş zamanlı yapıldı.

Antalya'nın Muratpaşa ilçesindeki Akra Otel önünde toplanan LÖSEV gönüllü ve aileleri, Eski Lara Yolu'nu takip ederek yaklaşık 4 kilometre yürüdü. Slogan atarak ilerleyen LÖSEV gönüllüleri, yürüyüşlerini Terra City Alışveriş Merkezi önünde sonlandırdı.

LÖSEV Antalya Temsilcisi Semiha Baydemir, Ankara, İstanbul, Bursa, Eskişehir, Kayseri ve Antalya'da eş zamanlı yürüyüş düzenlediklerini belirterek, "Amacımız kansere dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak. Lösemi ve kanser tedavi edilebilir hastalıktır. Spor yaparak da kanseri önleyebileceğimiz mesajını vermek istedik" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

RÖP: Semiha Baydemir

Yürüyüşten görüntüler

53 MB /// 01.41ö

HABER: Süleyman EKİN-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA,

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hayrettin Kaya Ayşe Akkaya Şanlıurfa Siverek Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title