Haberler

Saros Körfezi'nde batan tekneden 4 saat yüzerek kurtulan Erden: 1 dakika içinde battı

Güncelleme:

EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Enez ilçesi açıklarında dün batan balıkçı teknesinden kurtulduktan sonra 4 saat yüzerek kıyıya ulaşmayı başaran Murat Erden (32), "Herşey saniyede oldu, biz de anlamadık.

EDİRNE'nin Saros Körfezi'ne kıyısı bulunan Enez ilçesi açıklarında dün batan balıkçı teknesinden kurtulduktan sonra 4 saat yüzerek kıyıya ulaşmayı başaran Murat Erden (32), "Herşey saniyede oldu, biz de anlamadık. Tekne önce yana devrildi, bizi savurdu. Bir dakika içerisinde battı tekne" dedi.

Edirne'nin Enez ilçesi açıklarında dün Kemal Abay, Murat Erden, Uğur Soykan ve Hasan Soykan'ın balık tutmak için denize açıldıkları tekne alabora, olup, battı. Öğretmen Murat Erden kıyıya yüzerek çıkarken, Uğur Soykan arama-kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Kaybolan Kemal Abay ve Hasan Soykan'ı arama çalışmaları sürürken, Erden ve Soykan, Keşan Devlet Hastanesi'nde tedavi altında tutuluyor.

'TEKNE 1 DAKİKA İÇİNDE BATTI'

Demirören Haber Ajansı'na konuşan Murat Erden, teknenin aldığı dalga darbesinin

ardından su dolmaya başladığını anlatarak, "Herşey saniyede oldu, biz de anlamadık. Tekne önce yana devrildi, bizi savurdu. Bir dakika içerisinde de battı tekne. Belki bir dakika bile sürmedi. Tam batarken tekneye doğru tutunalım ya da yüzelim dedik. Kıyıdan uzaktık. Tekne batınca ihtimaller kayboldu. Benim yüzmem iyiydi, 'önden gideyim' dedim. Arkadaşlar da arkamdan geliyordu. Ama ben ne kadar çabuk çıkarsam onlara hemen yardım getiririm diye önden gittim. Ara ara bağırdım, çok dalga vardı. Birbirimizi kaybettik. Ben daha hızlı giderim diyordum. Dalgalı olunca mücadele gerektirdi. 4- 5 saat yüzdüm herhalde" dedi.

'GÜZEL HABERLER BEKLİYORUZ'

Denizden çıktıktan sonra kıyıdaki bir restorana giderek, yardım istediğini ifade eden Erden, "Restorana girerek, sahil güveliği aramalarını söyledim. Tekne battığında arkadaşlarım arkamdaydı. Biz zaten ayrı yerlere düştük. Çok kısa bir sürede birbirimizi kaybettik. Bağırdım ama ses gelmedi. Belki onlar da bağırmıştır. Sahil yakın gibi gözüktü, dalga olmasa daha hızlı giderdim. Bana zaten 'sen yüz en azından çık haber ver' dediler. Hızlıca yüzerek, yardım göndermekti niyetim. Çıktığımda açık bir restoran vardı. Oraya gittim, yardım istedim. Onlarda gerekli yerleri aradılar. İnşallah diğer arkadaşlarım da kurtarılır. Güzel haberler bekliyoruz" diye konuştu.

Hastanede tedavisi süren ve İpsala Belediyesi'nde çalışan Uğur Soykan'ın (27)  durumunun da iyi olduğu öğrenildi.


Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Saros Körfezi Uğur Soykan Enez Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title