Haberler

Dha İstanbul- Vezneciler'deki Terör Saldırısı Sanıkları Hakim Karşısında...

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne yönelik terör saldırısında 6'sı polis 12 kişinin şehit edilmesine yönelik, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Duran Kalkan'ın aralarında bulunduğu 7'si tutuklu...

Haber: Ümit TÜRK / İstanbul DHA

İstanbul Vezneciler'de çevik kuvvet otobüsüne yönelik terör saldırısında 6'sı polis 12 kişinin şehit edilmesine yönelik, PKK terör örgütünün üst düzey yöneticileri Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu ve Duran Kalkan'ın aralarında bulunduğu 7'si tutuklu 20 sanığın yargılanmasına  başlandı.

İstanbul 27. Ağır ceza mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasına tutuklu yargılanan 7 sanık ile 1 tutuksuz sanık katıldı. Kimlik tespiti ve iddianamenin özetlenerek okunmasından sonra sanıkların savunmasına geçildi. Sanıklar suçlamaları kabul etmezken avukatları da tahliye talebinde bulundu.

BİR SANIK TAHLİYE EDİDLİ

Ara kararını veren mahkeme heyeti, 6 sanığın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Mahkeme, Sanıklardan Fahri Demircan'ın suç içindeki durumu ve hareket şekline göre görüştüğü bildirilen kişiye ait iletişim kaydının açıklanabilir olduğunu dikkate alarak tahliyesine karar verdi. Duruşma Şubat 2018'e erteledi.

CANLI BOMBA ARAÇ İÇİNDE KENDİNİ PATLATTI

Vezneciler'de, 7 Haziran 2016 tarihinde, çevik kuvvet otobüsüne yönelik, PKK terör örgütü üyesi Eylem Yaşa tarafından bomba yüklü bir araç, çevikkuvvet geçişi sırasında patlatıldı. Gerçekleştirilen terör saldırısında, 6'sı polis 12 kişi hayatını kaybetmişti.

İDDİANAMEDEN...

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca, eylem talimatını verdiği iddia edilen ve haklarında yakalama kararı çıkarılan PKK terör örgütü yöneticileri Murat Karayılan, Duran Kalkan, Mustafa Karasu ve Cemil Bayık'ın  da arasında bulunduğu 7'si tutuklu 20 şüpheli hakkında  dava açıldı. İddianamede sanıklar hakkında "devletin birliğini ve ülke bütünlüğü bozmak", "kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle bombalayarak kasten öldürme", "Olası Kastla Bombalama Suretiyle Öldürme" ve "öldürmeye teşebbüs etme" suçlarından çeşitli oranlarda ceza talep edildi.

İddianamede, saldırıda yaşamını yitiren 6'sı polis 12 kişi "maktul", 12 kişi "mağdur", aralarında polis memurlarının da bulunduğu 156 kişi de "müşteki" olarak yer alıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Murat Karayılan Cemil Bayık İstanbul PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor Damla elendi mi? Survivor Damla gitti mi 24 Nisan 2024? Trabzonspor Karagümrük maçı CANLI izle! 24 Nisan TS Karagümrük ZTK maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi?
title