Haberler

Dha İstanbul Bülteni - 2

1- ESENYURT'TA SİLAHLI KİŞİ HAREKETLİLİĞİ (2)Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Ersan SAN / İstanbul DHAEsenyurt İnönü Mahallesi'nde, elinde pompalı tüfekle çatıya çıkan bir kişi nedeniyle hareketli dakikalar yaşanıyor.

1- ESENYURT'TA SİLAHLI KİŞİ HAREKETLİLİĞİ (2)

Haber : İhsan YALÇIN - Kamera: Ersan SAN / İstanbul DHA

Esenyurt İnönü Mahallesi'nde, elinde pompalı tüfekle çatıya çıkan bir kişi nedeniyle hareketli dakikalar yaşanıyor. Olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Polis, sokağı yaya ve araç trafiğine kapattı. Özel harekat timleri de olay yerine geldi. Bir ambulans da sokakta tedbir amaçlı bekliyor.

Görüntü Dökümü:

-----------------------

-Özel harekat timlerininin sokağa gelmesi

-Polislerin koşuşturması

-Kapatılan sokak

-Genel ve detaylar

15.08.2017 - 12.18 Haber Kodu : 170815064_

15.08.2017 - 12.58 Haber Kodu : 170815073

====================

2- METEOROLOJİ SAAT VERDİ; İSTANBUL'DA KUVVETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

Ankara DHA

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da kuvvetli yağış beklendiğini duyurarak, yağışın yarın sabah 06: 00-12: 00 saatleri arasında etkili olmasının beklendiğini bildirdi.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, kuvvetli yağış nedeniyle ani sel, su baskını, yıldırım ve trafikte aksamalar gibi oluşması muhtemel risklere karşı uyarıda bulunularak, şöyle denildi:

"İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların orta kuvvette ve yer yer kuvvetli (10-30 kg/m2) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım, trafikte aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır"

========================

3- "GECE KARTALLARI' İLK GECE POLİSLERLE DEVRİYE GÖREVİNE ÇIKTI

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL,

İstanbul Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın 'Gece kartalları' olarak nitelendirdiği Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı gece bekçileri dün gece göreve çıktı. 'Bekçi unvanı' ile Emniyet Müdürlüğü göreve başlayan 386 'Gece kartalı' dün saat 22.00'den bu sabah 06.00'ya kadar ilk mesailerini polisler eşliğine yaptı.

Avcılar'da görev yapacak 10 mahalle bekçisinden 5'i dün gece yanlarında birer polisle Merkez Mahallesi'nde yaya olarak devriye gezdi. Avcılar Kaymakamı Hulusi Doğan, göreve başlayan 5 'Gece kartalı'na Marmara Caddesi'nde 'Hayırlı olsun' dileğinde bulundu. Tabanca, cop, kelepçe, el fenerinin yanı sıra düdük taşıyan bekçilerin, ilk görev gecesinde heyecanlı oldukları dikkat çekti. Devriye gezen gece bekçilerini polislerle görenler dikkatle kıyafetlerine bakarken, orta yaşın üzerindekiler çocukluklarında gece düdüğünü duydukları mahalle bekçilerinin hırsızlık olaylarının azalmasında önemli etken olacaklarını söyledi.

Türkiye'de daha önce var olan bekçilik uygulamasına dönülmesi nedeniyle açılan sınav ve eğitim maratonu büyük ölçüde tamamlandı. Özel Hareket polislerinin katıldığı derslerde araç durdurma ve silah kullanma teknikleri öğretildi. 8 Şubat'tan itibaren başvuran 8 bin 320 bekçi adayından 700'ü elemeleri geçti.  Yazılı ve sözlü sınavların ardından teorik ve uygulamalı eğitimden geçen bekçilere, Eğitimleri süren 136 ve diğer işlemleri devam eden 178 kişi olmak üzere 314 bekçi önümüzdeki günlerde oturdukları ilçelerde göreve başlayacak.

Görüntü Dökümü:

----------

-Avcılar Kaymakamı bekçilere 'Hayırlı olsun' derken

-Bekçilerin toplu görüntüsü

-Bekçiler duygularını anlatırken

-Bekçiler polis memuru ile devriye görevi yaparken

15.08.2017 - 09.18 Haber Kodu : 170815026__

================================

4- GÖZALTINA ALINAN KETEN İNŞAAT SAHİPLERİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

Haber-Kamera: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında Keten İnşaat'ın sahipleri Selahattin Keten ve Rıza Keten ile bir çalışanları geçtiğimiz perşembe günü gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 3 kişi, Vatan Caddesi'nde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin ardından İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Görüntü Dökümü

---------

-Keten kardeşler ve bir çalışanlarının adliyeye sevk edilmesi

-Genel ve detaylar

15.08.2017 - 11.32 Haber Kodu : 170815053

==================================

5-  FURKAN'I ARAMA ÇALIŞMALARI 1. AYINDA

Arnavutköy sahilinde bekleyen Anne Kezban Yıldırım ile baba Memduh Yıldırım çocuklarından gelecek bir haberi bekliyor.

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM - Mustafa ÖZDABAK  İSTANBUL DHA

Beşiktaş, Arnavutköy sahilinde 15 Temmuz günü denize giren ve akıntıya kapılarak gözden kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları 1'inci ayına girdi.

Beşiktaş Arnavutköy'de akıntıya kapılarak kaybolan 17 yaşındaki Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları birinci ayına girdi. Bir aydır çocuklarından gelecek bir haberi bekleyen acılı anne ve baba sahildeki bekleyişlerini sürdürüyor.

BABA MEMDUH YILDIRIM: DEVLETİMİZ YOĞUN BİR ARAMA İÇERİSİNDE AMA SONUÇ ALAMADIK

Baba Memduh Yıldırım "Furkan'ın denizde kaybolmasın üzerinden bir ay oldu. Şuan bir bulgu, bir netice yok.Yetkililer yoğun bir arama çalışması olduğunu söylüyorlar ama şuana kadar bir sonuç alamadık. Sahil Güvenlik ve Deniz Polisi aramalarını devam ettiriyor. Bize bugün için bir helikopterle havadan arama yapılacağı söylendi.Devletimiz yoğun bir arama içerisinde ama sonuç alamadık.Bir aydır buradayız. Çadırda bekliyoruz. Çocuğumuzu bulana kadar gitmeyi düşünmüyoruz. Burada bekleyeceğiz." dedi

ANNE KEZBAN YILDIRIM:  BEN ÜMİDİMİ KESMEDİM.İNŞALLAH BİR MUCİZE OLUR

Anne Kezban Yıldırım, "30 gün oldu. Hala bir netice yok. Burada bekliyoruz. Cumhurbaşkanımdan, başbakanımdan Karaburun yarımadalarının bir daha aranmasını istiyorum.Benim ümidim orada.Ümidimizi kesmedik. İnşallah bir mucize olur" diye konuştu.

Furkan Yıldırım'ı arama çalışmaları devam ediyor.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Baba Memduh Yıldırım ile röp.

-Anne Kezban Yıldırım ile röp.

-Anne ve babanın denize bakması

-Çadırda beklemeleri

-Genel ve detaylar

=============================

6- ŞİŞLİ'DE UYUŞTURUCU OPERASYONU

Haber: Çağatay KENARLI, İstanbul DHA

İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri Şişli'de bir kişinin uyuşturucu üretip sattığını belirledi.

Polis ekipleri geçtiğimiz perşembe günü şüphelinin kaldığı eve operasyon düzenledi. Ekipler yaptığı operasyonda, 49 yaşındaki şüpheli M.F.'yi yakalayarak gözaltına aldı.  Polis evde yaptığı aramada 5 saksıda fide halinde hint keneviri,  1 metre boyunda 7 hint keneviri, 27 gram esrar ile hassas terazi ele geçirildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan M.F. sevk edildiği adliyede çıkartıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Polis ekiplerinin eve yaptığı operasyon polis kameraları tarafından görüntülendi.

Görüntü Dökümü

-------

(Polis Kamerası)

-Polis ekiplerinin eve girmesi

-Ekiplerin evde arama yapması

-Evde bulunan hint kenevirleri

-Genel ve detay görüntüler

15.08.2017 - 12.10 Haber Kodu : 170815061

=============================

7- ŞİLE'DE DENİZDEN CESET ÇIKTI

Haber-Kamera: Nurcan KIRCALI - İSTANBUL DHA

Şile'de denizden bir erkeğe ait ceset çıktı.

Şile Küçük Mendirek mevkiinde farkedilen ceset, cankurtaranlar tarafından denizden çıkarılarak polise teslim edildi. 31 yaşındaki Yunus Emre Korkut'a ait olduğu belirlenen ceset incelemenin ardından Şile Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Görüntü Dökümü:

---------------------

-Olay yerinden görüntü

-Korkut'un fotoğrafı

==========================

8- İKİ ÇOCUĞUNU ÖLDÜRMEK İDDİASIYLA TUTUKLANAN ASLAN GÜLERYÜZ HAKKINDA EŞİNİ YARALAMA SUÇUNDAN 1.5 YIL İSTENDİ

Haber: Yüksel KOÇ / İSTANBUL,

Geçtiğimiz  hafta Üsküdar'da iki çocuğunu öldürdüğü, bir çocuğunu da yaraladığı iddiasıyla tutuklanan Aslan Güleryüz hakkında, eşi S.G.'yi darp ettiği gerekçesiyle de  1 yıl 6 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Aslan Güleryüz hakkında yine eşi S.G.'nin şikayeti üzerine, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan başlayan soruşturma ise, eşinin şikayetinden vazgeçmesi nedeni ile takipsizlik kararıyla sonuçlandı.

İstanbul Anadolu Adalet Sarayı Cumhuriyet Savcısı Seyit Peker tarafından yürütülen soruşturma sonucunda Aslan Güleryüz hakkında, "Eşe karşı basit yaralama" suçundan dava açıldı. Savcı Peker tarafından hazırlanan iddianamede, S.G.'nin 1 Ağustos 2017 tarihinde eşi Aslan Güleryüz'ü şikayet ettiği, şikayetinde eşinin cinsel ilişki sırasında kendisini tokatladığını, olayın daha da büyümemesi için istemediği halde eşi ile birliktelik yaşadığını, hemen ardından da eşinden şikayetçi olduğu bilgisine yer verdiği öğrenildi.

1.5 YIL HAPİS CEZASI İSTEMİYLE YARGILANACAK

S.G.'nin hastaneden aldığı darp raporunun delil olarak gösterildiği iddianamede, Aslan Güleryüz'ün, "Eşe karşı basit yaralama" suçundan 6 aydan 1 yıl 6 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılması istendi. İddianamenin gönderildiği İstanbul Anadolu 41. Asliye Ceza Mahkemesi, iddianameyi kabul ederek duruşma günü verdi.

CİNSEL SALDIRI SUÇUNDAN TAKİPSİZLİK KARARI VERİLDİ

Savcı Seyit Peker, Aslan Güleryüz hakkında, "Nitelikli cinsel saldırı" suçundan takipsizlik kararı verdi. Takipsizlik kararında, S.G.'nin 1 Ağustos 2017 tarihinde eşinden şikayetçi olduğu, 4 Ağustos 2017 tarihinde verdiği dilekçe ile bu şikayetinden vazgeçtiği hatırlatıldı. Eşler arasındaki cinsel suçların şikayete bağlı suçlar olduğu, S.G.'nin şikayetinden vazgeçmesi nedeni ile şikayetin ortadan kalktığı hatırlatılan takipsizlik kararında, bu nedenle Aslan Güleryüz hakkında takipsizlik kararı verilmesi gerektiği belirtildiği öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-------

-Aslan Güleryüz'ün görüntüsü

-Üsküdar'daki olayla ilgili görüntü

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kezban Yıldırım Furkan Yıldırım Esenyurt Şile Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title