Haberler

Devlete Sızdırılan FETÖ'cülerin Listesi Kaynak Holding'ten Çıktı

Güncelleme:

FETÖ'ye ait Kaynak Holding'e yönelik soruşturmalarda her gün yeni bilgi ve belgelere ulaşılıyor. Devlete sızdırılan FETÖ'cü hainlerin listesi de oradan çıktı.

FETÖ'ye ait Kaynak Holding'e yönelik soruşturma derinleşiyor. Anadolu Cumhuriyet Başsavcısı Fehmi Tosun'un koordinesinde, Cumhuriyet Savcısı Hüseyin Önelge'nin yürüttüğü soruşturmada FETÖ'nün devlet kurumlarına nasıl sızdığının belgeleri ele geçirildi.

BAKANLIKLARDA KRİTİK DAİRELERE YERLEŞTİLER

Devlet içine sızan ve kritik noktalara getirdiği adamları vasıtasıyla atamalar yapan FETÖ'nün, finans kaynaklarından Kaynak Holding, aynı zamanda bir başka misyon daha üstlenmiş. Kaynak Holding'de çalışan ve yeterli referansı alanların yapılan KPSS sınavlarında verilen kopyalarla kamuya geçmeleri sağlanmış. Bu kişiler çeşitli bakanlıklar bünyesinde kritik dairelere atanarak örgütün devlet içindeki varlığı daha da artırılmaya çalışılmış.

SORULARI ÇALARAK GİRDİLER

Cumhuriyet Savcılığı Kaynak Holding'in son 10 yıllık SGK kayıtlarını mercek altına aldı. Elde edilen on binlerce SGK kaydını tek tek incelen savcılık, çalınan sorularla KPSS üzerinden 4 bin 978 kişinin kamu kurum ve kuruluşlarına girdiğini tespit ettiği listeye ulaşıldı.

İşte o liste:

-İçişleri Bakanlığı: 673

- Türk Silahlı Kuvvetleri: 602

- Başbakanlık: 554

- Adalet Bakanlığı.513

- Cumhurbaşkanlığı: 395

- Sağlık Bakanlığı: 314

- Milli Eğitim Bakanlığı:179

-Maliye Bakanlığı:122

- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı: 77

- Ulaştırma Bakanlığı: 52

- Orman ve Su İşleri Bakanlığı: 41

- Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı: 38

- Gümrük Bakanlığı: 33

- Enerji Bakanlığı:24

- Gençlik ve Spor Bakanlığı: 17

- Dışişleri Bakanlığı :16

- Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı: 8

- Bilim ve Sanayi Bakanlığı: 8

- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı: 7

- Ekonomi Bakanlığı: 2

PENSİLVANYA'YA KORUMA POLİSİ GÖNDERMİŞLER

Erzurum'da Ömer Fil adına düzenlenen sahte kimlikle Gaybubet evinde saklanırken geçtiğimiz mayıs ayında düzenlenen operasyonla yakalanan ve ardından tutuklanan emniyetin sözde Doğu Anadolu, Doğu Karedeniz İmam Yardımcısı 'Cemil', 'Cüneyt' kod adlı Celal Aydıner, pişmanlık duyduğunu belirterek soruşturmayı yürüten savcılığa FETÖ hakkında itiraflarda bulundu. Aydıner, "Örgüt içerisindeki rütbeli olmayanlardan ve çok güvenilir polislerin Gülen'e korumalık yapmak üzere Pensilvanya'ya gönderilirdi" şeklinde ifade verdi.

Kaynak: Akşam

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Kaynak Holding Fehmi Tosun KPSS Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title