Haberler

Deve Güreşi Takvimi Belirlendi, Develer Antrenmana Başladı

Devecilik Kültür ve Deve Güreşleri Federasyonu tarafından 2016-2017 deve güreşi sezonu için güreş takvimi belirlendi. Havaların serinlemesi ile birlikte de kızgınlık dönemine giren develer antrenmanlara başladı.

Ege, Akdeniz ve Marmara Bölgesi'nin en önemli organizasyonları arasında yer alan ve her çatımın binlerce kişi tarafından izlendiği deve güreşleri sezonu 20 Kasım'da Karpuzlu ve Güllübahçe'de düzenlenen iki ayrı şenlikle başlıyor. Sezonla birlikte deveciler de sabah akşam antrenmanlara başladı. Aydın'da sezon hazırlıklarına başlayan devecilerden Sadık Altıntaç, yaz sezonunu beslenerek geçiren develerin yavaş yavaş kızgınlık dönemine girmeye başladığını belirterek 500 metre yürüyüşlerine başladıklarını söyledi.

Develerin sporcular gibi sezon öncesi kampa girdiğini belirten Aydın'ın meşhur devecilerinden Sadık Altıntaç, "Sezon başlamadan 1.5-2 ay önce yavaş yavaş antrenmanlara başlıyoruz. Pehlivan develer de tıpkı sporcu insanlar gibi sık sık antrenman yapmadan müsabakaya çıkamaz. Antenman yapmadan güreşe çıkan deve hemen tutulur ve aylarca yatalak kalabilir. Bir sezonda yaklaşık 12-18 arası güreşe çıkıyoruz. Bu nedenle iyi bir hazırlık yapmamız gerekiyor. Aydın, İzmir, Denizli, Muğla, Balıkesir ve Çanakkale illerinde kış mevsimine adeta renk katan bu etkinliklerle aynı zamanda unutulmaya yüz tutan Yörük geleneğini de yaşayıp yaşatmaya çalışıyoruz.

Bu sezon 20 Kasım'da Karpuzlu ve Güllübahçe'de başlayacak deve güreşleri 27 Kasım'da Atça, Bayındır Furunlu, Gölmarmara, Ören ve Yeniköy'de 4 Aralık'ta Bozyurt, Gökçebeyli, Güllük ve Koçarlı'da 11 Aralık'ta Didim, Harmandalı ve Köşk'te 18 Aralık'ta Ayvalık, Buharkent ve Çine'de 25 Aralık'te 2016 yılının son güreşi ise Aydın Merkez, Dikili ve Ezine'de yapılacak. 2017 yılının ilk günü ise güreşlere Bodrum ve İncirliova'da devam edilecek. 8 Ocak günü gerçekleşecek güreşler ise Bayramiç, Germencik, Menemen ve Sarayköy'de 15 Ocak'ta Çanakkale, Selçuk ve Yatağan arenalarında pehlivan develer güreşecek.

Güreş takvimi 22 Ocak'ta Kumluca, Selimiye, Sultanhisar ve Tire'de 29 Ocak'ta Bağarası, Bayır, Burhaniye, Demre ve Pınarbaşı'nda, 5 Şubat'ta Biga, Ödemiş, Söke ve Yenipazar'da, 12 Şubat'ta Bergama, Edremit, Kuyucak, Milas ve Umurbey'de, 19 Şubat'ta Çine, Havran ve Nazilli'de, 26 Şubat'ta Bozdoğan, Çan, Denizli, Salihli, Poyracık ve Torbalı'da 5 Mart'ta Altınova, Ayvacıki Bayraklı ve Köşk'te 12 Mart'ta Aydın Merkez, Buldan, Çal ve Ödemiş'te 19 Mart'ta Gönen, Gökkaya, Ortaklar'da ve 26 Mart'ta Karapınar ve Yazıdere'de yapılacak güreşlerle tamamlanacak. - AYDIN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Ege Akdeniz Güllübahçe Karpuzlu Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title