Haberler

Deri Sektörünün Temsilcileri İftarda Buluştu

Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, düzenlediği İftar programı ile deri sektörünün temsilcileriyle Bursa protokolünü bir araya getirdi.

Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi yönetimi, düzenlediği İftar programı ile deri sektörünün temsilcileriyle Bursa protokolünü bir araya getirdi.

Bursa Deri Organize Sanayi Bölgesi Yönetimi, düzenlediği iftar organizasyonu ile yüzlerce sektör temsilcisi ve çalışanı ile bir araya geldi. OSB Müdürlük Binası bahçesinde gerçekleşen programa Bursa Vali Yardımcısı Selami Aydın, İl Jandarma Komutan Yardımcısı Albay Hakan Keskin, Orman Bölge Müdürü Arif Can, MHP Bursa İl Başkanı Tevfik Topçu, AK Parti Osmangazi İlçe Başkanı Ali Yılmaz, AK Parti Nilüfer İlçe Başkanı Celil Çolak, CLK Uludağ Elektrik Bölge Müdürü Ali Erman Aytaç ve bir çok davetli katıldı. Bursa'nın tarihi milattan öncelere dayanan bir şehir olduğunu hatırlatan Deri OSB Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Aygüler, "O dönemde Bursamızın ismi olan Prusia 'Gergin deri' anlamına gelmektedir. Yani Bursa'nın 2 bin 600 yıllık dericilik tarihi vardır. Deri ve deri ürünleri imalatında hizmet veren sektör temsilcileri ciddi handikaplar içinde bulunuyor. Bu sorun ancak sektörün bir ana merkezde toplanması ile aşılabilir. Bunu sağladıkları takdir de Bursa'nın bu alanda bir dünya markası olabilir" diye konuştu.

Aygüler, "Şu anda deri ve deri ürünleri imalatı alanında çalışan firmalarımız kendi varlıklarını sürdürmek için mücadele etmektedir. Bu yüzden Türk deri ve deri ürünleri sanayinin yeniden yapılanmaya ihtiyacı vardır. Bunun gerçekleşmesi için de bir ana merkeze gerek vardır. Bu ana merkezde deri tabakhanelerinin yanında ayakkabı konfeksiyonu, saraciye konfeksiyonu gibi alanlarda hizmet veren büyük firmaların yer alması gerekiyor. Bu merkezi oluşturabilmemiz için bizim genişlemeye ihtiyacımız var. İnşallah çalışmalarımızı neticelendirip genişlememizi sağladığımızda Bursamız İnşallah bu alanda sadece Türkiye'nin değil, dünyanın belli başlı üretim merkezlerinden biri haline gelecektir" dedi. - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Organize Sanayi Bölgesi Hakan Keskin Aydın Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title