Haberler

"Deprem Dede" Nilüfer'de Yaşayacak

Nilüfer Belediyesi, ocak ayında aramızdan ayrılan Prof.Dr.Ahmet Mete Işıkara'nın adının yaşatılması için harekete geçti.

Nilüfer Belediyesi, ocak ayında aramızdan ayrılan Prof. Dr. Ahmet Mete Işıkara'nın adının yaşatılması için harekete geçti. Nilüfer Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısında alınan kararla, Altınşehir Mahallesi'nde bir sokağa Ahmet Mete Işıkara'nın adı verildi.

Halkın katılımıyla mahallelerde hizmetlerin planlanması için Türkiye'de ilk kez hayata geçirilen mahalle komitelerinin işlerliği her geçen gün artıyor. Mahalle komitelerinin talepleri, belediye hizmetlerinde de yansımasını buluyor. Nilüfer Belediye Meclisi'nin nisan ayı toplantısında da bu yönde bir gelişme yaşandı ve Altınşehir Mahalle Komitesi'nin talebi üzerine 1. isimsiz sokağa Ahmet Mete Işıkara adı verildi.

Nilüfer Belediyesi Numarataj Bürosu'nun yapmış olduğu çalışma kapsamında mahalle komitelerinden isimsiz sokaklar için teklif istenmişti. Altınşehir Mahalle Komitesi de yaptıkları toplantının sonucunda 1. isimsiz sokağın adının Türkiye'nin deprem dedesi olarak bilinen Ahmet Mete Işıkara'yla anılmasını talep etmişti.

(MŞ)

05.04.2013 13: 33: 29

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title