Haberler

Denizli'yi Yeni Yüzler Temsil Edecek

Denizli'de milletvekili aday sıralamaları parti teşkilatları tarafından beklenen sonuçlar olarak değerlendirilirken, en fazla sürpriz Ak Parti'de yaşandı. Ak Parti'de beklendiği gibi Denizli eski Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ilk sırada yer alırken, Ankara'dan aday adayı olan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf listeye giremedi. Bir diğer sürpriz de CHP kontenjan adayı konusunda yaşandı. İkinci sıranın kontenjana ayrıldığı bildirilmesine rağmen Genel Merkez bunu kullanmadı ve ön seçim sıralamasına uydu.

AK PARTİ'DE SÜRPRİZLER

AK Parti'de beklendiği gibi Denizli Belediye Başkanlığı'ndan istifa eden Nihat Zeybekci birinci sıradan aday gösterilirken, temayül yoklamasında ikinci sırada yer bulan eski il başkanlarından Şahin Tin'in aday listesinde yer alamaması büyük şaşkınlık yarattı. AK Parti milletvekillerinden Mehmet Yüksel ikinci sıradan aday gösterilirken, Denizli milletvekili Mithat Ekici ile eski milletvekilleri Osman Nuri Filiz ve Mehmet Yüksektepe de sıralamaya giremedi. Ankara'dan adaylık başvurusu yapan Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf'ın listelere girememesi de Denizli için bir başka sürpriz oldu. Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan da aday olmadığı için listede yer almadı.

Aday adaylığı için il başkanlığı görevinden istifa eden Bilal Uçar, üçüncü sırada yer aldı. Kadın Gelişim Derneği Başkanı Nurcan Dalbudak, dördüncü sırada yer alarak AK Parti listesinin bir diğer sürprizi oldu. Hukukçular Derneği Genel Başkanı Cahit Özkan beşinci sırayı elde etti. İl Genel Meclisi'nin eski başkanı Halil Pekdemir de altıncı sırayı alarak büyük hayal kırıklığı yaşadı. AK Parti İl Gençlik Kolları eski Başkanı Ayhan Soyfidan ise yedinci sırada yer alırken, SGK İl Müdürü Ayhan Dorum, Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever ve Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ramazan Canural ise listeye giremedi.

AK Parti İl Başkanı Avni Örki, aday listesinin Denizli halkı için çok değerli olan isimlerden oluştuğunu söyledi. Örki, "Bu kişiler hayatlarını bu vakte kadar hep halka hizmet uğrunda harcamış kişiler. Bu kişiler memleket sevdasını kutsal bilen kişiler. Bizler kardeşiz. Bizim dünyamızda kardeşler arasında hesaplaşma olmaz, helalleşme olur. Buradaki arkadaşlarımızla, teşkilatımızdaki tüm kardeşlerimizle bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da her zeminde hizmet üretmenin mücadelesi içinde olacağız" dedi.

CHP'DE KONTENJAN SEVİNCİ

Milletvekili adaylarını ön seçimle belirleyen CHP'de Genel Merkez'in ikinci sıradan kontenjan adayı kullanmaması büyük sevinç yarattı. Genel merkeze kontenjan kullanılmaması yönünde giden talepler yankı buldu ve 3 Nisan'da yapılan ön seçimde ikinci sırayı alan Melike Basmacı Kayhan yerini korumuş oldu. Sıralama ön seçimde çıkan Adnan Keskin, Melike Basmacı Kayhan, Adil Demir, Kazım Arslan, Huriye Çağlayan, Ali Kavak ve Gülizar Biçer Karaca isimlerinden oluştu. CHP'nin yedi adayından altısının avukat olması dikkat çekti. CHP'de ikinci sıradaki inşaat mühendisi Melike Basmacı Kayhan dışındaki diğer milletvekili adayları avukatlık yapıyor.

CHP İl Başkanı Himmet Yavaş, kontenjan kullanılmamasının teşkilatta büyük sevinç yarattığını belirtti. Yavaş, "İl Örgütü olarak ön seçim istemiştik bunu başardık. Ön seçimden sonra çıkan listeler örgütümüz tarafından olumlu karşılanmıştı. Gelen istekler doğrultusunda kontenjan kullanılmamasını genel merkeze ilettik. Denizli için kontenjan kullanılmaması partililerimizi sevince boğdu. Kontenjan kullanılmaması Denizli'de oylarımızı en az yüzde 5 artırır. Hedefimiz birinci parti olup, dört milletvekilliğini kazanmak" diye konuştu.

MHP'DE BEKLENEN LİSTE

MHP'nin milletvekili aday sıralamasında sürpriz yaşanmadı. Denizli Milletvekili ekonomist Emin Haluk Ayhan 2007'de olduğu gibi yine birinci sıradan aday gösterildi. Eski milletvekili Ali Keskin ikinci sıraya yerleşti. 2009 yerel seçimlerinde Denizli Belediye Başkanlığı'na aday olan ve partinin oylarını ciddi oranda artıran avukat Ümit Bahtiyar üçüncü sırada aday gösterilirken, veteriner hekim Mehmet Ali Uzakgider dördüncü, doktor Muzaffer Keçelioğlu beşinci, eğitimci Bekir Kaymakçı altıncı, avukat Nilgün Aksu Şener ise yedinci sıradan aday gösterildi. Sürpriz olarak nitelendirilebilecek tek isim ise listede kendine yer bulamayan İl Genel Meclisi'nin MHP Grup Başkanvekili Cafer Birtürk oldu.

MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, aday sıralamasının teşkilatın benimsediği ve sevdiği isimlerden oluştuğunu, bir sürpriz yaşamadıklarını belirterek, "Sıralama bizim için çok iyi. Hedefimiz 12 Haziran'da Denizli'de birinci parti olmak" diye konuştu.

MİLLETVEKİLİ DSP'DEN ADAY

2007 milletvekili seçimlerinde CHP- DSP ittifakı çerçevesinde CHP listesinden seçime giren ve milletvekili seçilen Hasan Erçelebi, daha sonra partisi DSP'ye geçti. DSP'nin genel sekreteri olan Erçelebi, 12 Haziran seçimleri için kendi partisinden Denizli birinci sıra adayı oldu.

ONB - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yunanistan'da deprem mi oldu? Depremin büyüklüğü ne? CUMA HUTBESİ 29 MART | Bu haftaki Cuma hutbesi konusu nedir? Cuma hutbesi oku! KIZILCIK ŞERBETİ YENİ BÖLÜM FRAGMAN! Kızılcık Şerbeti 57. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? Resmi Gazete bugün (29 Mart) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! IC ENTERRA kaç lot verir? IC ENTERRA halka arz kaç lot düşer? Katılımcıya göre IC ENTERRA lot hesabı! HAVA DURUMU I Cumartesi günü hava nasıl? İstanbul, Ankara, İzmir hava nasıl olacak? Serik Belediyesi hangi parti? Serik Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? İşte 2019 İstanbul Serik yerel seçim sonuçları! Pazartesi bankalar açık mı? Seçimden sonra Pazartesi bankalar çalışıyor mu, saat kaça kadar çalışıyor? 29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title