Haberler

Denizli'de 'Kazıkbeli Savaşı' Etkinliği

DENİZLİ Büyükşehir Belediyesi, kentin tarihine ışık tutan önemli olayların gelecek nesillere aktarılması amacıyla 869 yıl önce yapılan Kazıkbeli Savaşı'nı anma etkinlikleri düzenleyecek.

Anadolu'nun kesin olarak Türk yurdu olmasını sağlayan Miryokefalon Savaşı için geçen ay Çivril'de anma töreni düzenleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu kez de 869 yıl önce Haçlı Orduları'na karşı kazanılan Kazıkbeli Savaşı'nı hatırlatmak için anma etkinlikleri düzenleme kararı aldı. Kazıkbeli Savaşı anma etkinliklerini, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Partili Osman Zolan, düzenlediği basın toplantısıyla anlattı. Bir kafede yapılan toplantıya Başkan Zolan'ın yanı sıra Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ve birliğin temsilcileri katıldı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bugüne kadar geçmişle buluşmak ve tarihe dokunmak düşüncesi ile birçok çalışma yaptığını vurgulayan Başkan Zolan, "Bugün tarihimizle buluşmak, geçmişimizi hatırlamak ve özümüzü bilmek ve ecdadımızın canıyla, kanıyla Anadolu'nun bize yurt olması için yaptığı mücadeleyi hatırlamak için bir araya geldik. Eğer bu şehirde yaşıyorsak, geçmişimizi bilmek durumundayız. Ancak oradan güç alıp özgüven kazanabiliriz. En önemlisi gençlerimize geçmişimizi anlatmak ve aktarmak ve bunun tarih boyunca da sürmesi gerekiyor"  dedi.

Anadolu'nun Türk yurdu olması için Denizli'nin geçmişinde birçok zaferler olduğunu kaydeden Başkan Zolan, "841 yıl önce Miryokefalon Savaşı'nda ecdadımızın kazandığı zaferi çocuklarımıza, Türkiye'ye ve tüm dünyaya anlatmamız gerekiyor. Denizli, bugüne kadar her türlü mücadelenin içerisinde olmuş. 15 Mayıs 1919 milli mücadele sırasında, Miryokefalon Savaşı'nda ve 1148'de Alman ve Fransız ordularından oluşan haçlılara karşı Kazıkbeli Savaşı'nda mücadeleler verilmiş. Bu topraklarda çok büyük tarihler yazılmış. Bugün Anadolu Türk toprağı ise Miryoefalon ve Kazıkbeli savaşlarındaki mücadeleler ve fedakarlıkların büyük önemi var. Bu savaşlarda yer alan ecdadımızı yad ediyor, rahmetle anıyoruz. Bu mücadele bugün de devam ediyor, bundan sonra da devam edecek. İnşallah bu topraklar yine ecdadımızdan bize geldiği gibi bizim olmaya ve bayrağımız dalgalanmaya devam edecek. Geçmişini bilmeyen geleceğini de planlayamaz. 8 Ekim Pazar günü Kazıkbeli'nde olacağız. Ben, tüm hemşehrilerimi davet ediyorum" diye konuştu.

Acıpayam Dernekler Birliği Başkanı Prof. Dr. Turgut Tok ise, "Geleceğinizi müreffeh bir hale getirme adına planlar yapmak istiyorsanız yaşadığız coğrafya ile ilgili doğru bilgilere sahip olmak ve hem kendinize, hem de nesillerinize aktarmanız gerektiğine inanıyorum. Denizli coğrafyasını düşündüğümüzde 20-25 yıl önce bu anlamda biz bilgi zafiyeti içerisindeydik. Büyükşehir Belediyesi'nin yapmış olduğu kültürel ve tarihi anlamda çalışmalar, üniversitede yapılan bilimsel çalışmalar, bugün bizim coğrafyamızla ilgili pek çok doğru bilgiye ulaşma fırsatını bize verdi" dedi.

Anma etkinlikleri kapsamında 6 Ekim Cuma günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde sergiler açılacak, panel düzenlenecek. Pazar günü ise savaşın yapıldığı yer olarak belirlenen Cankurtaran Honaz Milli Parkı yakınlarındaki Anıttepe'de saygı yürüyüşü yapılacak, Oğuz boylarını temsilen çadırlar kurulacak, mehteran ve halk oyunları gösterileri ile şiir dinletileri düzenlenecek ve çeşitli ikramlar olacak. Töreni izlemek isteyenler için çeşitli noktalardan otobüsler kaldırılacak.

- Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osman Zolan Turgut Tok Acıpayam Denizli Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title