Haberler

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi 2. Kitap Fuarı, ziyaretçilere kapılarını açtı.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde düzenlenen ve resmi açılışı yarın gerçekleştirilecek fuarın ilk gününe, öğrenciler öğretmenleriyle geldi.

Öğrenciler, büyük ilgi gösterdikleri kitap fuarını gezerek yeni kitapları inceledi. Yazarlarla sohbet etme imkanı bulan öğrencilerden bazıları, imzalattıkları kitapları satın aldı.

Fuarın koordinatörü Metin Karausta, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu yıl ikincisini düzenledikleri fuarın 30 Mart-8 Nisan tarihlerinde kapılarını ziyaretçilere açtığını belirtti.

Türkiye'nin değişik yerlerinden gelen yaklaşık 250 yayınevinin fuara katıldığını dile getiren Karausta, şunları söyledi:

"10 gün boyunca 200'den fazla etkinlik olacak, 200'den fazla yazar fuara gelecek. Türkiye'nin en büyük yayınevlerini getiriyoruz. Ege'nin en büyük kitap fuarı kfonumunda. Egeli vatandaşlarımız fuarı çok beğendiler geçen yıl. O yüzden bu yıl fuarı biraz daha büyütme kararı aldık. Geçen yıl gelmeyen yayınevleri, devlet kurumları da bu yıl fuara iştirak etti. Umuyoruz ki belediyemizin de sayesinde bu yıl geçen yıldan daha fazla insana ev sahipliği yapacağız ve Ege'nin en önemli kültür organizasyonu olacak."

Fuarın büyük bir alana kurulduğuna işaret eden Karausta, "Fuarımız, stantlar, imza ve konferans salonu ile 10 bin metre karelik bir kompleks içerisinde kurulu. Geçen yıl ziyaretçi sayımız 260 binden fazlaydı. Bu yıl planladığımız rakam 350 bin. Ona göre plan yaptık. Her gün ilkokuldan üniversiteye kadar 10 binden fazla öğrenci ziyaret ediyor burayı. Eminiz ki 350 binden fazla insana ev sahipliği yapacağız." diye konuştu.

Öğrencilerden Elif Yıldız da kitap fuarının düzenlenmesini iple çektiklerini ifade ederek, "Burada çok sayıda kitabı bir arada görebiliyoruz. İstediğimiz kitapları alma ve yazarı ile sohbet etme imkanı bulabiliyoruz." dedi.

Onur konuğunun Denizlili araştırmacı yazar Mustafa Tatcı'nın olacağı fuar, 8 Nisan'a kadar açık kalacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Türkiye Denizli Ege Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title