Haberler

Deniz Yıldızı Kafeteryası Türgev'e Devredilecek" İddiası Meclis Gündeminde

Chp İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Kadıköy'de Beşiktaş İskelesi'nin üst katında İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'na (İTÜ DEFAV) ait Deniz Yıldızı kafeteryasının TÜRGEV'e devredileceği iddiasını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

Chp İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İstanbul Kadıköy'de Beşiktaş İskelesi'nin üst katında İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'na (İTÜ DEFAV) ait Deniz Yıldızı kafeteryasının TÜRGEV'e devredileceği iddiasını İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya sordu.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesinde, İTÜ DEFAV işletmesindeki kafeteryanın TÜRGEV'e devredileceği iddiasının doğru olup olmadığını ve gerekçesini sordu. Kafeteryanın vakıf bünyesinden alınacağının daha önce vakıf yetkililerine bildirilip bildirilmediğini de soran Öğüt, "İTÜ DEFAV'ın öğrencilere burs verdiği, mezunlara akademik imkan ve mali destek sağladığı, muhtaç durumdaki mezunların ailelerine sağlık ve eğitim yardımı yaptığı ve halihazırda yarımlara devam etmek için kafeteryanın işletmesine ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, işletmenin yeniden vakıfa verilmesi düşünülmekte midir?" sorularını yöneltti.

"İŞLETMENİN YENİDEN VAKIFA VERİLMESİ DÜŞÜNÜLMEKTE MİDİR?"

CHP'li Öğüt'ün Efkan Ala'nın yanıtlaması istemiyle Meclis'e sunduğu soru önergesi şu şekilde: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Sosyal Yardım Vakfı'nın (İTÜ DEFAV) işletmesindeki Kadıköy Beşiktaş İskelesi'nin üst katında bulunan Deniz Yıldızı kafeteryasına Büyükşehir Belediyesi zabıta ekiplerince el konulduğu, kararının İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın bilgisi dahilinde verilen talimatla gerçekleştirildiği haberleri kamuoyuna yansımıştır" diyen Öğüt, "İTÜ DEFAV işletmesindeki kafeteryanın vakfın elinden alınmasının ve TÜRGEV'e devredileceği iddiası doğru mudur; doğru ise gerekçesi nedir? Kafeteryanın İTÜ DEFAV bünyesinden alınacağı daha önce vakıf yetkililerine bildirilmiş midir; bildirildiyse ne zaman bildirilmiştir? İTÜ DEFAV'ın öğrencilere burs verdiği, mezunlara akademik imkan ve mali destek sağladığı, muhtaç durumdaki mezunların ailelerine sağlık ve eğitim yardımı yaptığı ve halihazırda yarımlara devam etmek için kafeteryanın işletmesine ihtiyacı olduğu göz önünde bulundurulduğunda, işletmenin yeniden vakıfa verilmesi düşünülmekte midir?" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Kadir Gökmen Öğüt Deniz Yıldızı Efkan Ala Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title