Haberler

Deniz Feneri Davasında Tanıklar Dinlendi

Almanya'daki Deniz Feneri e.V.ile bağlantılı olarak yürütülen soruşturma kapsamında 20 sanık hakkında açılan dava kapsamında aralarında sunucu Uğur Arslan'ın da bulunduğu 14 kişi tanık sıfatıyla dinlendi.
İstanbul 6.Ağır Ceza Mahkemesi'nde...

Almanya'daki Deniz Feneri e.V. ile bağlantılı olarak yürütülen soruşturma kapsamında 20 sanık hakkında açılan dava kapsamında aralarında sunucu Uğur Arslan'ın da bulunduğu 14 kişi tanık sıfatıyla dinlendi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada aralarında Zekeriya Karaman ve Mustafa Çelik'in de bulunduğu 9 tutuksuz sanık hazır bulundu. RTÜK eski Başkanı Zahid Akman'ın da aralarında bulunduğu 11 tutuksuz sanık ise duruşmaya katılmadı. CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal da duruşmayı takip etti. Duruşmada savunma yapan 'Özel belgede sahtecilik' ve 'Görevi kötüye kullanmak' ile suçlanan tutuksuz sanık Bedrettin Bülent Bilgin kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmeyerek, "Deniz Feneri'nde 2002-2007 yıllarında büro elemanı olarak görev yaptım. Mehmet Gürhan'ın talimatıyla 2004 yılında Almanya'da 50 bin Euro parayı bankadan çektim ve Mehmet Gürhan'a teslim ettim. Gürhan'ın talimatını yerine getirdim ve bir daha da para yatırma ve çekme işlemi gerçekleştirmedim. Ne Almanya'dan Türkiye'ye, Ne Türkiye'den Almanya'ya 'para', 'alındı belgesi' ya da 'makbuz' getirmedim. Yurtdışına giriş ve çıkış kayıtlarım da incelendiğinde söylediklerimin doğru olduğu görülecektir. Sahte alındı belgesi de düzenlemedim. Beraatıma karar verilmesini talep ederim" dedi.

Kendisine imza yetkisinin olup olmadığının sorulması üzerine sanık Bedrettin Bülent Bilgin imza yetkisinin olmadığını söyledi.

Mahkeme Başkanı'nın sanığın sözlü olarak verdiği savunmasını tutanağa geçirdiği sırada CHP İstanbul Milletvekili bulunduğu yerden Mahkeme Başkanı'na seslenerek sesini duyamadığını, yüksek sesle konuşmasını istedi. Mahkeme Başkanı aynı ses tonuyla katibe, sanığın savunmasını yazdırması üzerine Tanal, "Sesinizi duymuyorum. Gelişimizden rahatsız olduysanız söyleyin" dedi. Bu sırada sanıklar, "Biz duyuyoruz" diyerek seslendiler. Bunun üzerine ise Mahkeme Başkanı, sanıkların söz almadan konuşmaması konusunda uyardı.

Duruşmada aralarında sunucu Uğur Arslan'ın da bulunduğu 14 tanık dinlendi. Uğur Arslan Ankara'da verdiği ifadesini tekrar ettiğini söyleyerek, "Kamera ve sahne önünde sürekli bulunuyorum. Dava konusu Kanal 7'de naklen yayın aracıyla belge gönderilmesiyle ilgili bilgim yoktur" dedi.

Tanık olarak ifade veren Ünal Kaymakçı, Mehmet Gürhan'ı Almanya'da avukatı olarak temsil ettiğini belirterek, "Mehmet Bey'i cezaevinde ziyaret ettim. Talebi üzerine genel bir vekaletname hazırladım. Mehmet Bey'in yetkilendirdiği kişi Zekeriya Karaman'dı. Ben vekaletnameyi Mehmet Bey'e götürdüm okudu ve imzaladı. Bu vekaletnameyle ne tür bir işlem yapıldığına dair bir bilgim yoktur" dedi. Duruşmaya tanık olarak katılan diğer 12 kişi ise eski ifadelerinin geçerli olduğunu söylediler.

Müşteki Tülay Doğan'ın davaya katılma talebini içerir dilekçe gönderdiğini açıklayan mahkeme heyeti, şikayetçinin daha önce konsolosluk aracılığıyla şikayetten vazgeçme dilekçesini gönderdiğini belirterek, yerleşik Yargıtay içtihatlarına göre şikayetten vazgeçmenin mümkün olmadığından Doğan'ın mağdur sıfatıyla beyanlarının alınması için Almanya adli makamlarına yazı yazılmasına karar verdi.

Duruşma eksikliklerin giderilmesi için ertelendi. - İSTANBUL

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Uğur Arslan İstanbul Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title