Haberler

Denetimli Serbestliğe Tabi 500 Yükümlü Fidan Dikti

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, denetimlik serbestlik kanunu uygulamalarına değinerek, “Kişileri gereksiz yere dört duvar arasından mahkum ettiğiniz zaman bu kişinin üretme kabiliyetini ortadan kaldırmış oluyorsunuz.

Afyonkarahisar Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel, denetimlik serbestlik kanunu uygulamalarına değinerek, "Kişileri gereksiz yere dört duvar arasından mahkum ettiğiniz zaman bu kişinin üretme kabiliyetini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Açık ceza evleri ve Denetimlik Serbestlik Birimleri o kişilerin toplum nezdinde üretme kabiliyetlerini ortaya çıkartma ve bunları uygulama fırsatı veriyor" dedi.

Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından, kentte denetimlik serbestlikten faydalanan yaklaşık 500 hükümlü ile "Bayraktepe Mezarlığı"nda fidan dikimi gerçekleştirildi. Ağaçlandırma çalışması kapsamında gerçekleştirilen etkinliğe Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burhanettin Çoban, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Özel ve Denetimli Serbestlik Müdürü Mustafa Ersoy ile belediye ve Orman İşletme Müdürlüğü personelleri katıldı. Yükümlüler kamyonlarla getirilen fidanları mezarlık içerisinde ve dışında toprakla buluşturdu.

Fidan dikimi öncesinde gerçekleştirilen etkinlik ile "Denetimlik Serbestlik" kanunu ve uygulamaları hakkında bilgiler veren Başsavcı Özel, kanunun kapsamında yürütülen çalışmaların suç ve suçlu oranları sayısını düşürdüğünü ifade etti. Özel, açıklamalarında şunları söyledi:

"Denetimlik serbestlik biriminin Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ndeki uygulamaya girmesinin ana gerekçesi o. Suç işleyen kişilere hukuk devletine göre cezalar verebiliyorsunuz. Ama ast olan ceza verirken bile, biz hukukçuların temel mantığı şu 'kişiyi suç işleme iradesinden vazgeçirmek ve işlemiş olduğu suçtan nedamet duyarak, pişmanlık duyarak bir daha işlememesine zemin oluşturmak.' Bunun infazını da gerçekleştirirken ferdi olduğu topluma, vatandaşı olduğu ülkesine nasıl bir katkı sağlayacağına zemin oluşturmak. Bunda da kamusal verilerek olarak çok net bir şekilde olumlu sonuçların yansıdığını görebiliyoruz."

"Rakamsal verilerek olarak olumlu sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz"

Kanundaki uygulamalar ile suça karışan kişilerin üretkenliğinin açığa çıkarıldığa işaret eden Başsavcı Özel, "Çünkü kişileri gereksiz yere dört duvar arasından mahkum ettiğiniz zaman bu kişinin üretme kabiliyetini ortadan kaldırmış oluyorsunuz. Açık ceza evleri ve Denetimlik Serbestlik Birimleri o kişilerin toplum nezdinde üretme kabiliyetlerini ortaya çıkartma ve bunları uygulama fırsatı veriyor. Bunun da şuanda rakamsal verilerek olarak olumlu sonuçlar verdiğini söyleyebiliriz. Umarız kimsenin o sürece girmemesi ama girmişse de topluma faydalı bir fert olarak çıkmasına zemin oluşturmak" diye konuştu.

Açıklamaların ardından Başkan Çoban, Başsavcı Özel ve beraberindeki protokol üyeleri hükümlüler ile birlikte fidan dikti.

Öte yandan, kent genelinde yaklaşık 2 bin 600 hükümlünün denetimlik serbestliğe tabii olduğu öğrenildi. - AFYONKARAHİSAR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Orman İşletme Müdürlüğü Burhanettin Çoban Mustafa Ersoy Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title