Haberler

Demirtaş: "Biz Artık Derhal Sokağa Çıkma Yasaklarının Kalkması Gerektiğini Belirtiyoruz""

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz artık derhal sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerektiğini, derhal normal koşullara dönüş için hükümetin aklını başına alması gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Biz artık derhal sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerektiğini, derhal normal koşullara dönüş için hükümetin aklını başına alması gerektiğini belirtiyoruz" dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Demirtaş, TBMM'de yaptığı açıklamada medya üzerinde korkutmalar uygulandığını öne sürdü. Demirtaş, sokağa çıkma yasaklarına ilişkin, "Başbakan Davutoğlu'nun siyasi sorumluluğunda katledilen sivillerin, bebeklerin hukuk çerçevesinde tek tek hesabı elbette ki sorulacak. Şu saatlerde Cizre'de Şırnak Milletvekilimiz Faysal Sarıyıldız'ın bize aktardığı sıcak bilgiyi sizinle paylaşmak istiyorum. Şırnak Milletvekilimiz Sarıyıldız kaymakama da bilgi vererek, 6 yaralının bulunduğu yerde yaralıları almak üzere aileleriyle birlikte hareket edecekleri bilgisini veriyor. 'Biz milletvekili, belediye başkanı 15 kişilik sivil heyetle şu mahalleden şu mahalleye, şu adrese gideceğiz, yaralıları alacağız, hastaneye teslim edeceğiz' bilgisini veriyor. Buna rağmen milletvekilimizin de aralarında bulunduğu 15 kişilik grup ateş altına alınıyor, 10 kişi yaralanıyor. Milletvekilimiz, belediye başkanımız ve sivil vatandaşlar canını zor kurtarıyorlar, şu anda bir bodrumdalar. Yaralılar kan kaybediyor. Yaralıyı almaya gidenler kendileri yaralanıyor" dedi.

Arkadaşlarının İçişleri Bakanlığı Müsteşarı ile görüştüklerini kaydeden Demirtaş, "2016 yılının Türkiye'sinde bunlar yaşanıyor ve bizler bu parlamentoda demokrasi, barış, kardeşlik nutukları atan milletvekillerini dinliyoruz. Parlamento kendi egemenliğinde olan bir ülkede, ilçede, ilde ağır suçlara karşı duyarsız kalamaz. Eğer yaşananlara karşı bu kadar ilgisiz, alakasız, bırakın ilgisiz alakasız davranmayı düşmanca tutum sergileyecekse, milletin parlamentosu olamaz burası. Millet sadece AKP'ye oy verenlerden ibaret değil. Halk dediğimiz şey bir partiye oy verenlerden ibaret değildir. Eğer siz halkın size oy vermemiş olanlarını düşman ilan edip, kadını, çocuğu katledecek şekilde göz yumup, alkış tutacak parlamento iseniz, milletle alakasız bir kurumsunuz" şeklinde konuştu.

Demirtaş, hiçbir dönem bu kadar suça ortak bir parlamento oluşmadığını iddia ederek şunları dedi:

"HDP olarak arkadaşlarımız bu duyarsızlığa karşı tepkisini koyacaktır. HDP milletvekilleri bu katliamlara sessiz kalmayacaktır. Parlamentonun bütün olanaklarını kullanarak en net, kararlı şekilde parlamento grubumuz bu suça ortak olmayacağımızı ortaya koyacaktır. Hükümet içinde olan bakanlara sesleniyorum; zannetmeyin ki bunlar tarihin sayfalarına yazılmıyor. Ağır suçlar işleniyor. Hem yasa karşısında, vicdan, inanç karşısında işleniyor, sizde bunları örtüyorsunuz. 'Türk halkı bunu duymasın' diye elinizden geleni yapıyorsunuz."

1990'lı yıllarda benzer şeylerin yapıldığını belirten Demirtaş, "Şimdi aynısını yaşıyoruz. Yeniden ağır insan hakları ihlalleri, büyük suçlar gerçekleşirken bir kez daha Türkiye'nin batısı bunları duymuyor, basın bunun üstünü örtüyor, 'barış' diyen herkes linç ediliyor, 'çözüm' diyen herkes vatan haini ilan ediliyor, 'silahlar susmalı, söz konuşmalı' diyen herkes terörist ilan ediliyor. Cizre'de çok büyük suç işleniyor, 'dur 'deyin. İnsanlara infaz, işkence yapılamaz. Yaralı insanların üstüne ateş açılamaz. Biz artık derhal sokağa çıkma yasaklarının kalkması gerektiğini, derhal normal koşullara dönüş için hükümetin aklını başına alması gerektiğini belirtiyoruz. Herkese de bu ülkeyi seven, ülkede kardeş savaşı istemeyen herkesin sesini yükseltmesini istiyoruz. Halkımız her yerde nerede olursa olsun sesini yükseltmelidir. He türlü demokratik eylemle halk bizzat 'dur' demelidir" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Selahattin Demirtaş Faysal Sarıyıldız Şırnak Cizre Politika Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title