Haberler

Deik Başkanı Olpak: "Ticaret Medeniyetler ve Kültürler Arasında Köprü Olmaya Devam Ediyor"

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Böyle bir noktada ister sosyal medya kanalıyla olsun, isterse daha geleneksel yollarla olsun günümüzde de ticaret, medeniyetler ve kültürler arasında köprü olmaya devam ediyor." dedi.

Müstakil İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şubesi Konferans Salonu'nda düzenlenen "Genç Ticaret Köprüsü 2. Ülke Sunum Ödül Programı"na katılan Olpak, programı düzenleyen Sakarya Genç MÜSİAD'ı tebrik etti.

Ticaretin tarih boyu insanın gittiği her yerde var olduğunu belirten Olpak, "Uygarlıkların gelişmesinde ve yayılmasında gerçekten çok önemli bir yer tutan ticaretin tarihi, ekonominin tarihinden de eskidir diye ifade ediliyor ve insanların ilk ilişkilerinin başladığı ilk güne kadar gidiyor. Bugüne kadar icat edilen her şey ticaretin nesnesi olmuş ya da ticaretin kurallarını değiştirerek devam etmiş. Bu noktada Montesquieu diyor ki 'Nerede yumuşak huylu insanlar varsa orada ticaret vardır ve nerede ticaret varsa orada yumuşak huylu insanlar olur.' Tarihte ilk defa değiş tokuşla başlayan ticaret, zaman içerisinde farklı şekilde etkilenerek günümüze kadar gelmiş." diye konuştu.

Olpak, sosyal medya kullanımının arttığını belirterek, "Y kuşağının yönetim pozisyonunda yer almaya başladığı bir sürecin içerisinde günümüzde milyonlarca farklı ürünün tekil ya da çoğul şekliyle, klasik yöntemlerle ya da gittikçe artan bir oranda e-ticaretle hayatımızda olduğunu görüyoruz. Böyle bir noktada ister sosyal medya kanalıyla olsun, isterse daha geleneksel yollarla olsun günümüzde de ticaret, medeniyetler ve kültürler arasında köprü olmaya devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

Girişimcilik kavramının çokça kullanıldığını, gençler arasında yoğun şekilde dile getirildiğini aktaran Olpak, doğru anlaşılır ve uygulamaya çalışılırsa girişimciliğin güzel bir şey olduğunu belirtti.

Olpak, salondaki gençlere "girişimci olmayı hedefleyin ve hayal kurun" çağrısında bulunarak, arada önemli bir fark olduğunu, hayalperest olmamaları gerektiğini aktardı.

Programa, MÜSİAD Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Akgün Altuğ, Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu Başkanı Mehmet Ali Bolat ile MÜSİAD ve Genç MÜSİAD üyeleri katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu Nail Olpak Sakarya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kimdir? Zafer Partisi Isparta- Merkez Belediye Başkan adayı Gökmen Hakkı Gökmenoğlu kaç yaşında, nereli? Kızılcık Şerbeti full HD bölüm izle! Kızılcık Şerbeti 57. bölüm tek parça izle! Kızılcık Şerbeti son bölüm neler oldu? Hüseyin Yener kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gönen Belediye Başkan adayı Hüseyin Yener kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Gelendost Belediye Başkan adayı Hüseyin Yalçın kaç yaşında, nereli? Ercan Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Isparta- Eğirdir Belediye Başkan adayı Ercan Yılmaz kaç yaşında, nereli? Abdülkerim Akkaya kimdir? Memleket Partisi Artvin Arhavi Belediye Başkan Adayı Abdülkerim Akkaya Kaç yaşında, nereli? Adil Gürbüz kimdir? Memleket Partisi Artvin Ardanuç Belediye Başkan Adayı Adil Gürbüz Kaç yaşında, nereli? Turgay Şirin kimdir? Memleket Partisi Ardahan Çıldır Belediye Başkan Adayı Turgay Şirin Kaç yaşında, nereli? Yıldırım Öztuğ kimdir? Memleket Partisi Afyonkarahisar Dazkırı Belediye Başkan Adayı Yıldırım Öztuğ Kaç yaşında, nereli? Hüseyin Yakaryılmaz kimdir? Memleket Partisi Adıyaman Yaylakonak Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yakaryılmaz Kaç yaşında, nereli? Hayriye Yıldız kimdir? Zafer Partisi Isparta- Atabey Belediye Başkan adayı Hayriye Yıldız kaç yaşında, nereli? Berat Doğan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Aksu Belediye Başkan adayı Berat Doğan kaç yaşında, nereli? Oğuz Emre Gökal kimdir? Zafer Partisi Hatay- Yayladağı Belediye Başkan adayı Oğuz Emre Gökal kaç yaşında, nereli? Akaryakıt fiyatları 3 haneli rakamlara mı çıkıyor? Cumhurbaşkanlığı ne dedi? Suphi Yıldız kimdir? Zafer Partisi Hatay- Samandağ Belediye Başkan adayı Suphi Yıldız kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title