Haberler

Darüşşafaka Şanlıurfa'da

Güncelleme:

Darüşşafaka Eğitim Kurumları 4 Nisan'da Şanlıurfa Merkez Öğretmenevi'nde sınav tanıtım toplantısı düzenledi.

Türkiye'de 154 yıldır eğitimde fırsat eşitliğinin sembolü olan Darüşşafaka Eğitim Kurumları eğitimle yaşamları değiştirmeye devam ediyor. 28 Mayıs'ta gerçekleşecek 2017 giriş sınavıyla ilgili tanıtım toplantısı 4 Nisan'da Şanlıurfa Merkez Öğretmenevi'nde yapıldı.

Kuruluşunun 154'üncü yılında kapılarını yeni öğrencilerine açmaya hazırlanan Darüşşafaka Eğitim Kurumları, 2017 yılı giriş sınavının tanıtım toplantılarını gerçekleştiriyor.

Babası veya annesi hayatta olmayan, maddi olanakları yetersiz, başarılı çocuklara tam burslu ve yatılı eğitim fırsatı tanıyan Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nın 2017 giriş sınavı, 28 Mayıs Pazar günü saat 10.00'da Türkiye'nin 21 ilinde düzenlenecek. Darüşşafaka sınav tanıtım toplantılarının sonuncusu ise Şanlıurfa'da gerçekleşti. Babası ya da annesi hayatta olmayan öğrencileri, velilerini ve öğretmenlerini Darüşşafaka ile tanıştırmayı amaçlayan toplantı, 4 Nisan saat 10.00'da Şanlıurfa Merkez Öğretmenevi'nde yapıldı.

Kaliteli ve eşit eğitim misyonu ile her çocuğun iyi bir eğitimi hak ettiğine inanan Darüşşafaka Eğitim Kurumları 1863 yılından bu yana bağışçılarıyla birlikte, hayatlarında önemli bir kayıp yaşayan başarılı öğrencileri hayallerine kavuşturuyor.

Sayılarla Darüşşafaka Eğitim Kurumları

Bugün Darüşşafaka Eğitim Kurumları'nda Türkiye'nin 70 ilinden sınavla seçilmiş 953 babası veya annesi hayatta olmayan, maddi durumu yetersiz, yetenekli öğrenci eğitim görüyor. Yaklaşık 100 yıl boyunca sadece erkek çocuklarını kabul eden, kapılarını 1971'de kız öğrencilere de açan Darüşşafaka'da bugün kız-erkek öğrenci sayıları birbirine çok yakın. Öğrencilerin yüzde 58'i İstanbul dışından, yüzde 42'si ise İstanbul'dan geliyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Şanlıurfa Merkez Türkiye Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title