Haberler

Danimarka Kraliçesi, Çin'den Getirilen Dev Pandaları Ziyaret Etti

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, başkent Kopenhag'da bulunan hayvanat bahçesine Çin'den getirilen iki dev pandayı yeni yuvalarında ziyaret etti.

Danimarka Kraliçesi II. Margrethe, başkent Kopenhag'da bulunan hayvanat bahçesine Çin'den getirilen iki dev pandayı yeni yuvalarında ziyaret etti.

Çin'de yer alan Chengdu Panda yetiştirme merkezinden getirilen 4 yaşındaki Mao Er ve 5 yaşındaki Male Xing Er isimli iki dev panda, Kopenhag Hayvanat Bahçesi'ne yerleştirildi. Pandalar için hayvanat bahçesinin içerisinde inşa edilen panda evinin açılışını ise Danimarka Kraliçesi II. Margrethe yaptı. Açılışta Veliaht Prenses Mary Elizabeth, Danimarka Kültür Bakanı Mette Bock, Çin'in Danimarka Büyükelçisi Deng Ying hazır bulundu. Ziyaretçi akınına uğraması beklenen hayvanat bahçesine pandalar 4 Nisan'da getirildi. Panda evinin resmi açılışını yapan Kraliçe II. Margrethe, Çin-Danimarka dev panda ortak araştırma projesini başlattı.

Hayvanat Bahçesi Yönetim Kurulu Başkanı Jorgen Horwıtz, "Bence birbirimizle yakın ilişkilerimizin bir göstergesi. Size iki dev pandaya bakacağımıza söz veriyorum. Bu iki dev pandaya sahip olma onurunu bize verdiği için Çin'e çok teşekkür ederim. Çin'den gelen tüm turistler buraya gelecek" şeklinde konuştu.

Kopenhag Hayvanat Bahçesi Bilim Müdürü Bengt Holst ise "Danimarka ve Çin arasındaki kültürel ilişkiyi geliştirmek için iyi bir yol olduğunu düşünüyorum" dedi.

Danimarka Kraliçesi Margrethe II ve Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Kraliçe'nin Pekin'i ziyaret ettiği 2014 yılında pandaların geçici olarak Danimarka'ya verilmesine ilişkin bir anlaşma imzalamışlardı. Buna göre pandalar 15 yıl boyunca Kopenhag'da yaşayacak. - KOPENHAG

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Danimarka Kopenhag Panda Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title