Haberler

Danimarka Dışişleri Bakanı,Çadır Kentte

Güncelleme:

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kenti ziyaret etti.

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, Gaziantep'in İslahiye İlçesi'ndeki yaklaşık 10 bin Suriyeli sığınmacının barındığı çadır kenti ziyaret etti. Çadır kent içerisinde incelemelerde bulunan Bakan Sovndal, Suriye'deki iç savaşa ilişkin, "Aslında gerekli olan şey siyasi çözüm. Dışarıdan bir müdahale olması aslında siyasi çözüme bağlı. Ne yapılması gerektiği konusunda ortak bir hüküm yok" dedi.

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, beraberindeki 11 kişilik heyet ile İslahiye Çadır Kenti ziyaret etti. Kaymakam Ünal Çakıcı, Belediye Başkanı Malike Uludağ ve AFAD İl Müdürü Sinan Atakan tarafından karşılanan Bakan Sovndal, çadırlarda barınan Suriyelilerin sorunlarını dinledi. Çadır kent içerisinde yetkililerden bilgi alan Danimarkalı Bakan Sovndal, 70 yataklı sahra hastanesi ile Suriyeliler'in alışveriş yaptıkları marketleri inceledi. Suriyeliler'in tespit ettiği 6 temsilci ile Protokol Çadırı'nda görüşen Bakan Sovndal, Türkiye'deki Suriyeli sığınmacılara yardım etmek istediklerini belirterek, "Bu yük hakikaten Türkiye'nin üzerinde çok fazla" dedi.

Çadır kentteki incelemelerinin ardından gazetecilere açıklama yapan Danimarkalı Bakan Sovndal, Suriye'ye müdahale konusuyla ilgili şunları söyledi:

"Aslında gerekli olan şey siyasi çözüm. Dışarıdan bir müdahale olması aslında siyasi çözüme bağlı. Ne yapılması gerektiği konusunda ortak bir hüküm yok. Müdahale etmek Birleşmiş Milletler için de zor bir durum. Belki siyasi çözüm ve insani yardım konusunda baskı yapabiliriz."

Suriyeliler için atılması gereken adımların olduğunu belirten Sovndal, "Biz de bu durumda olsaydık belki bu şekilde hissedebilirdik. Bu insanları kabul edip bu şekilde burada yaşamalarına müsaade etmek Türkiye için hoş bir durum. Suriye'nin bütün kısımlarına öncelikle insani yardımın sağlanması gerek. Onlara su, yiyecek, tıbbi yardım yapmamız gerekiyor. Bu konuda en önemli mesele merkezi siyasi çözüm. Bununla ilgili farklı kısımlarla masa başına oturup bu konuyla ilgili bir çözüm üretmelerini isteyeceğiz" diye konuştu.

Danimarka Dışişleri Bakanı Villy Sovndal, açıklamalarının ardından beraberindekiler ile birlikte Hatay'a geçti. - Gaziantep

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Gaziantep Danimarka Suriye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title