Haberler

    Daha Fazla Alman Dostumuzu Türkiye'ye Yatırıma Bekliyoruz'

    TÜRK Alman İşadamları Birliği (TDU) Berlin'de yeni yıl resepsiyonu düzenledi. Resepsiyonda konuşan Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, son dönemlerde Türkiye ve Almanya arasındaki ticari ilişkilerde önemli adımların atıldığını, Cumuhrbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eylülde Berlin, ekimde de Federal Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier'in Türkiye ziyaretlerinin ilişkilerin gelişmesine ve normalleşme sürecine önemli katkıları olduğunu söyledi.

    İSTİHDAM VE KATI SAĞLIYORLAR TDU'nun resepsiyonuna Büyükelçi Aydın dışında Başkonsolos Mustafa Çelik, Elçimüsteşarı Ufuk Gezer, CDU Berlin Meclis Grup Başkanı Burkard Dregger ve çok sayıda siyasetçi ile iş insanı katıldı. Büyükelçi Aydın, konuşmasının başında Türk iş insanlarının Alman ekomonisine ve toplumsal hayatına yaptığı katkılara değindi. Aydın "TDU Berlin'de önemli bir işveren kuruluşu. Türk kökenlilerinin istihdamında ve uyumunda başarılı katkıları var. TDU Başkanı Remzi Kaplan ve arkadaşlarını bu başarılı çalışmarından dolayı tebrik ederim. Almanya ile Türkiye'nin çok derin ilişkileri bulunuyor. Siyasi, ticari ve insanı bağlantıları ve ilişkileri vardır. Her iki taraf da bu ilişkileri daha da geliştirmek için çaba harcıyor. Ama en güçlü yanımız insanlar ve toplumlar arasındaki ilişkilerdir" dedi.

    90 BİN ŞİRKET 400 BİN İSTİHDAM VE 40 MİLYAR EURO CİRO

    Büyükelçi, konuşmasının devamında Türk iş insanlarının 90 bin şirketle 400 bin istihdam yarattığını ve yıllık 40 milyar Euro ciroya ulaştığını belirterek "Almanya'da yaşayan 3.5 milyon Türk ve Türkiye kökenli, bu güzel ülkeninin ekonomik alanda kalkınmasına, sosyal alanda çeşitlilik kazanmasna, akademik, sanatsal ve spor hayatının zenginleşmesine önemli katkı sağladı ve sağlamaya devam etmektedir" dedi.

    EN BÜYÜK ORTAKLARDAN BİRİ Türkiye ile Almanya arasındaki ekonomik ilişkilere de değinen Büyükelçi, "Ekonomik alanda Almanya Türkiye'nin en büyük ortağı olmaya devam etmektedir. Türkiye'nin en fazla ihracat yaptğı ülke Almanya'dır. Ticaret hacmimiz geçen yıl 31 milyar Euro olarak gerçekleşti. Almanya, Türkiye'de doğrudan yatırım yapan şirketler saçısından da ön sıralarda. Yedi bini aşkın Alman şiketi bu yıl ülkemizde faaliyet sürdürdü. Her iki taraf da ticari ilişkilerin gelişmesini ve büyümesini istiyor. Daha fazla Alman dostumuzun Türkiye'ye yatırım yapmasını bekliyoruz ve istiyoruz" dedi. TDU Başkanı Remzi Kaplan'da Türkçe ve Almanca yaptığı konuşmasında TDU'nun faaliyetlerini anlattı, Alman kurum ve kuruluşlarla ilişkilerinden bahsetti.

    Kaynak: Hürriyet / Güncel

    Türkiye Almanya Berlin Güncel Haberler

    Bakmadan Geçme

    Jasmine bebek toplatılıyor mu, Jasmine bebek nedir? 29 Mart Cuma Hutbesi yayınlandı! 29 Mart Cuma Hutbesi tam metni! Diyanet 29 Mart Cuma Hutbesi! Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title