Haberler

Cumhuriyet Gazetesi Yönetici ve Yazarlarına Yönelik Soruşturma

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı eleştirerek, "15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı herhalde yapacağı ilk işlerden birisi, laikliği, demokrasiyi, cumhuriyeti savunan Cumhuriyet gazetesini kapatmak, onun yazarlarını...

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturmayı eleştirerek, "15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı herhalde yapacağı ilk işlerden birisi, laikliği, demokrasiyi, cumhuriyeti savunan Cumhuriyet gazetesini kapatmak, onun yazarlarını içeri atmak olacaktı." dedi.

Ağbaba, CHP Parti Meclisi Üyesi Kadir Gökmen Öğüt ve İstanbul İl Başkan Yardımcıları ile Cumhuriyet gazetesini ziyaret etti.

Ziyaretin ardından gazetecilere açıklama yapan Ağbaba, Türkiye'nin ilginç bir dönem yaşadığını dile getirerek, "15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı herhalde yapacağı ilk işlerden birisi, laikliği, demokrasiyi, cumhuriyeti savunan Cumhuriyet gazetesini kapatmak, onun yazarlarını içeri atmak olacaktı. Çünkü şimdiye kadar AKP ile FETÖ kol kola aynı mevzide koşarken, Cumhuriyet gazetesi hem FETÖ'ye karşı mücadele ediyordu hem de laikliği, demokrasiyi, insan haklarını, hukuku, cumhuriyeti savunuyordu. FETÖ'cülerin silahla yapamadığını, AKP kanun hükmünde kararnameler ile yapmaya çalışıyor. Bunun adına hukuk demek mümkün değil, hukukun askıya alındığı bir dönemdeyiz." diye konuştu.

Veli Ağbaba, şimdiye kadar FETÖ ile mücadele eden, laikliği, cumhuriyeti savunan bir gazetenin kapatılmak, yazarlarının hapse atılmak istendiğini savunarak, "Yapılan şey sadece Cumhuriyet gazetesinin 12-14 yazarını gözaltına almak değil, aslında Cumhuriyet gazetesinin kuruluş değerleri, Cumhuriyet gazetesinin savunduğu değerlere operasyon yapılıyor, yani laikliğe, cumhuriyete, demokrasiye operasyon yapılıyor. Bu böyle gitmez. Görüyoruz ki Türkiye'nin her yanında hem Cumhuriyet gazetesiyle hem de Cumhuriyet gazetesinin kuruluş değerleriyle bir dayanışma var. Bu dayanışma giderek büyüyecek, artık Meclisin, hukukun askıya alındığı bir dönemde AKP ile sokakta mücadele devam edecek." ifadelerini kullandı.

Destek ziyaretleri sürüyor

Bu arada, gazetenin okurları ve bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, gazeteye destek ziyaretinde bulundu.

Gazeteyi ziyaret eden 78'liler Girişimi adına açıklama yapan Celalettin Can, Cumhuriyet gazetesinin FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ne yapmaya çalıştığını başından bu yana anlattığını söyleyerek, gazetenin son kaleleri olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA / Güncel

Kadir Gökmen Öğüt Veli Ağbaba İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title