Haberler

Cumhuriyet Gazetesi Soruşturması: 9 Kişiye Tutuklama İstemi

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHACumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden aralarında Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 9 kişi, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına...

Haber: Ümit TÜRK İstanbul / DHA

Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarına yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan 13 kişiden aralarında Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, yazar Kadri Gürsel'in de bulunduğu 9 kişi, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklama talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise serbest bırakıldı. Yazarlar Hikmet Çetinkaya ile Aydın Engin ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol talebiyle serbest bırakılmaları istendi.

"PKK/KCK ve FETÖ/PYD terör örgütleri adına suç işledikleri" iddiasıyla, gözaltına alınan Cumhuriyet Gazetesi yöneticileri ve yazarlarının emniyette yapılan savcılık sorguları tamamlandı. Savcılık, Gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Murat Sabuncu, Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri Hakan Karasinir, Bülent Utku, Güray Tekin Öz, Mustafa Kemal Güngör, Önder Çelik, Kitap Eki Genel Yayın Yönetmeni Turhan Günay ile yazar Kadri Gürsel ve Karikatürist Musa Kart hakkında, "Terör örgütüne üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlemek" suçundan tutuklanmalarını istedi. Gazetenin muhabese müdürü Günseli Özaltay ile eski muhasebe müdürü Bülent Yener ise savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı. Yazarlar Aydın Engin ile Hikmet Çetinkaya'nın ise sağlık sorunları ve yaş durumu gerekçe gösterilerek adli kontrol talebiyle serbest bırakılmaları istendi. Vatan Caddesi'ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirilen 9 kişinin, Nöbetçi İstanbul 9. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade vermeleri bekleniyor.

Soruşturma kapsamında, yurt dışında bulunan Can Dündar ile Akın Atalay hakkında da yakalama kararı verilmişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Gazetesi Hikmet Çetinkaya Murat Sabuncu Kadri Gürsel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title