Haberler

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Beyoğlu'na toplandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Beyoğlu'na toplandı Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu'nun bu ayki toplantısı Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk belediyesi olan Beyoğlu Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Beyoğlu'na toplandı

İSTANBUL - Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu'nun bu ayki toplantısı Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk belediyesi olan Beyoğlu Belediyesi'nde gerçekleştirildi.

Osmanlı İmparatorluğu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk belediyesi olma niteliğini taşıyan Beyoğlu Belediyesi önemli bir toplantıya ev sahipliği yaptı. Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu üyeleri, bu ayki toplantısını gerçekleştirmek üzere Beyoğlu'nda bir araya geldi. Kurul üyelerini başkanlık binasında Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız karşıladı. Başkan Yıldız, toplantı öncesi tarihi Beyoğlu Belediyesi Başkanlık Binası'nı misafirlerine gezdirerek bina hakkında bilgiler verdi. Başkan Yıldız ve kurul üyeleri daha sonrasında başkanlık binası önünde bulunan Osmanlı İmparatorluğu Padişahı Sultan 2'inci Abdulhamit Han Tuğrası'nın yanında hatıra fotoğrafı çektirdi. Ardından Başkan Haydar Ali Yıldız ve kurul üyeleri toplantı salonuna geçerek yerel yönetim politikaları hakkında yapılan toplantıyı gerçekleştirdiler.

"Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu hem belediye faaliyetlerimizi değerlendirmek hem de toplantılarını burada gerçekleştirmeyi uygun gördüler"

Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu'na Beyoğlu ile ilgili bir sunum yapacaklarını dile getiren Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız, "Beyoğlu Belediyesi cumhuriyetin ve geriye doğru Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk belediyesi. Önünde bulunduğumuz bina da imparatorluğun ilk belediye binası. Dolayısıyla bugünü en anlamlı şekilde değerlendirebilmek için Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetimler Politikalar Kurulu hem belediye faaliyetlerimizi değerlendirmek hem de toplantılarını burada gerçekleştirmeyi uygun gördüler. Kendilerine Beyoğlu Belediyesi ile ilgili bir sunum yapacağız. Daha sonra bölgemizde devam etmekte olan büyük yatırımları ve turizm projelerini kendilerine gösterme imkanımız olacak. Birazdan bir değerlendirmeyi kendilerine sunmuş olacağız " diye konuştu.

"Beyoğlu Belediyesi'nin tarihi ve manevi bir önemi var"

Belediyelerin Türkiye'de kuruluşunun temelini atan Beyoğlu Belediyesi'nde toplantı yamayı uygun bulduklarını söyleyen Cumhurbaşkanlığı Yerel Yönetim Politikaları Kurulu Başkanı Şükrü Karatepe, "Beyoğlu Belediyemiz, İstanbul'da belediyenin ve Türkiye'de yerel yönetimlerin ilk örneği olarak burada kuruldu. Bu bakımdan tarihi ve manevi özel bir anlamı var. Haydar Ali kardeşim bizim eskiden beri dostumuz. Birlikte uzun sürelerden beri aynı bölgede siyaset yaptığımız, fikir hareketleri içinde olduğumuz bir dostum. Biz onun davetine icabet ederek belediyelerin Türkiye'de kuruluşunun temelini atan bu belediyemizde, bir kurul toplantısı yapmayı uygun bulduk. Bugün davetliler olarak buraya geldik. İnşallah içeride Beyoğlu Belediyemiz başta olmak üzere İstanbul'umuzun ve Türkiye'mizin yerel yönetimlerle ilgili meselelerini istişare edeceğiz " ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Beyoğlu Belediyesi Türkiye Beyoğlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title