Haberler

Cumhurbaşkanı'na Suikast Timi Davasında, Duruşma Salonu Dışına Darağacı Kuruldu (2)

SAT KOMUTANI TANIK OLARAK DİNLENDİCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması, yoklamayla başladı.

SAT KOMUTANI TANIK OLARAK DİNLENDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Marmaris'te kaldığı otele, 15 Temmuz darbe girişimi gecesi saldırı düzenleyen 1'i firari 37 darbeci askerin aralarında bulunduğu 44'ü tutuklu 47 sanığın Muğla 2'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanması, yoklamayla başladı. Bu arada Muğla Cumhuriyet Başsavcılığına yeni atanan İlyas Yavuz da duruşmada yer aldı.

SAT KOMUTANI DİNLENDİ

Duruşmada ilk olarak sanıklardan eski SAT görevlisi yüzbaşı Özay Çöder'in, Marmaris'e gitme emrini aldığını ileri sürdüğü SAT Komutanı Albay Mustafa Turan Ecevit, tanık olarak dinlendi. Balyoz davasında 5 yıl cezaevinde kalan Albay Mustafa Turan Ecevit, SEGBİS üzerinden duruşmaya bağlandı. Mustafa Turan Ecevit, böyle bir emir verdiği iddiasını kabul etmedi. Mustafa Turan Ecevit, "Haldun Gülmez ve Ali Sarıbey benim emrimde değillerdi. Özay Çöder ise emrimdeki personeldi. Ben böyle bir emir vermedim, yalan söylüyorlar" dedi.

Özer Cöder'in avukatı Ayten İzmirli'nin, darbe teşebbüsü gecesinde tutuklu sanık Özay Çöder'i telefondan arayıp aramadığı yönündeki sorusuna Albay Ecevit, "15 Temmuz gecesi ulaşamadığım tüm personelimi ya kendim aradım ya da arattım. Özay Çöder saat 03.51'de telefonumu, askerlikle hiç alakası olmayacak bir şekilde açtı ve 'alo' deyip, telefonu kapattı. Bu saate kadar tüm aramaları sadece kendim yapmadım. Yanımdakilere onu arayın, bunu arayın da dedim. Benim tarafımdan daha önceki saatlerde aranmamış, saat 03.51'de benim tarafımdan aranmış. Ancak daha önce başkası tarafından aranmış olabilir" dedi.

Yine Cöder'in avukatı Ayten İzmirli, HTS kayıtlarına ilişkin sorusu üzerine Albay Mustafa Turan Ecevit, "Olayla ilgili benim bir çekincem yok ama ben kendim HTS kayıtlarımı aldım. HTS kayıtlarımın alınmasında herhangi bir sakınca yoktur" dedi. Ecevit, Cöder'in aramalarına neden cevap vermediğine ilişkin soruya ise, "Kalkışmaya katıldığını öğrendikten sonra telefonunu açmamış olabilirim. Zaten SAT Komutanlığında olağanüstü bir durum yaşanıyordu. Ben Cöder'in aramalarına olduğunu gibi başka kişilerin aramalarına da cevap vermemiş olabilirim. Dönememiş olabilirim" dedi.

Avukat Ayten İzmirli'nin, tanığa sorduğu bazı sorulara Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatları tepki gösterdi. Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ da, soruları dosyayla ilgisi bulunmadığı gerekçesiyle reddetti ve avukatın söz hakkını aldı.

SALONDA 'HERO' YAZILI TİŞÖRT GERGİNLİĞİ

Duruşmada söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın avukatlarından Mustafa Doğan İnal, sanıklardan MAK timinde görevli astsubay Gökhan Güçlü'nün beyaz tişörtünün üzerinde 'kahraman' anlamına gelen İngilizce 'Hero' yazısının bulunmasına tepki gösterdi.

Avukatlar, "Hero, kahraman demek, kendisini kahraman olarak tanıtan sanıklar var. Sanık Gökhan Güçlü'yü, ayağa kaldırır mısınız" dedi. Bu gelişme üzerine salonda gerginlik yaşandı, Mahkeme Başkanı Emirşah Baştoğ da, duruşmaya ara verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mustafa Turan Marmaris Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title