Haberler

Cumhurbaşkanı'na Hakaretten Yargılanan Liseli M.e.a. İçin 'Reddi Hakim' Talebinde Bulunuldu (2)

M.e.a.: BEN BERAATİMİ İSTİYORUM Duruşmada kendisini destekleyenlere teşekkür eden lise öğrencisi M.E.A., şunları söyledi: "Dava ile ilgili konuşma yapmak istemiyorum, avukatlarım konuşacak.

M.e.a.: BEN BERAATİMİ İSTİYORUM

Duruşmada kendisini destekleyenlere teşekkür eden lise öğrencisi M.E.A., şunları söyledi:

"Dava ile ilgili konuşma yapmak istemiyorum, avukatlarım konuşacak. Herkesin fikrini özgürce ifade edebileceği bir ülke için arkadaşlarımız da buradalar. Destek için de buradalar. Ben beraatimi istiyorum. Ben ülkeme, eşitlik, adalet için daha hizmet edeceğim. Benim önümde daha çok yıllar var. Benim bu hizmeti yapmak için için beraat etmem lazım. Ben bu davadan beraat etmek istiyorum."

EMİNAĞAOĞLU: YARGI ÜZERİNDEN HİZAYA SOKMA SÜRECİ

Liseli M.E.A.'yı desteklemek için Konya'ya gelen YARSAV eski Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, şöyle konuştu:

"Türkiye'de yargı üzerinden hizaya sokma süreci yaşanmaktadır. Yargı artık adalet dağıtamaz hale gelmiştir. Gençlik, aydınlık yarınların ifadesi ve garantisidir. Bu davalar artık aydınlık yarınlardan korkulduğunun ifadesi ve göstergesidir. Ama her ne olursa olsun aydınlık yarınları yaratacaktır. Bu aydınlık yarınlarda bu tabloyu yaratanların sonunu getirecektir."

"M.E.A. BİAT EDEN DEĞİL, SORGULAYAN GENÇLİĞİN SİMGESİ"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, M.E.A.'nın biat eden değil, sorgulayan bir gençliğin simgesi olduğunu belirterek, "M.E.A., biat eden değil, sorgulayan gençliğin Türkiye, hatta dünyadaki simgelerinden biri olmuştur. 16 yaşında, düşüncelerini, eleştirilerini ifade ettiği için tutuklanan bir genç, dünyada örneği yoktur" dedi. Bunun Türkiye'de ve Konya adliyesinde olduğunu kaydeden Tanrıkulu, şunları söyledi:

"Hukuka aykırı bir iddianame ile dava açılmıştır. Arkadaşlarımız 'Reddi hakim' talebinde bulundu. Dosya ağır ceza mahkemesine gitti. Biz biat eden değil, sorgulayan gençlik yaratacağız. Bu gençlerin öncüsüdür M.E.A.'lar ve buradaki gençler olacak. Bu gençlik Türkiye'deki demokrasiyi inşaa edecek."

Sezgin Tanrıkulu, reddi hakim talebini Ağır Ceza Mahkemesi'nin inceleyeceğini ve ona göre karar verileceğini, eğer talep reddedilirse 3 Nisan günü duruşmanın yapılacağını belirtti.

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart da,"Türkiye'de anayasal sistem Tayyip Erdoğan eliyle askıya alınmıştır. Türkiye'de yolsuzluklar ve hukuksuzlar Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı vasıtasıyla, onun himayesiyle ve adata örgütlü bir şekilde yapılmaktadır. M.E.A. ne yapmıştır. Türkiye gerçeğini, bu yönetim şeklini, bundan Türk gençliğinin duyduğu tepkiyi dile getirmiştir. Onun için M.E.A.'nın dile getirdiği söylemini dile getirecek milyonlarca M.E.A. var. M.E.A.'nın Cumhurbaşkanının şahsıyla, aile bireyleriyle hiç bir ihtilafı yok" dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı İrfan İnanç Yıldız, "CHP'li gençlere yapılan bu cadı avına gerek sokakta, gerek adliye koridorunda dur diyeceğiz" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ömer Faruk Eminağaoğlu Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title