Haberler

Erdoğan Şehitler Köprüsü'nden Müjdeyi Verdi: FETÖ'cü Hainler Tek Tip Kıyafetle Mahkemeye Getirilecek

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'ndeki konuşmasında, FETÖ'cü hainlere, duruşmalara getirilirken ABD'de olduğu gibi tek tip kıyafet giydirileceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 15 Temmuz anmaları kapsamında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde vatandaşlara seslendi.

İşte Erdoğan'ın konuşmasından satır başları:

Tam bir yıl önce bugün, bu saatlerde ülkemizin pekçok yeriyle birlikte burada, bir ihanet girişimi başlamıştı.

Tanklarıyla, zırhlı araçlarıyla buraya gelen darbecilerin köprüyü kapatmasıyla, bir süredir anlam verilemeyen hareketlenmenin sebebi ve hedefi artık anlaşıldı.

Köprüyü kapatan darbeciler kendilerince "artık kontrol bizim elimizde" mesajı vermek istiyorlardı.

O esnada ben, Enerji Bakanımız, eşim, kızım, torunlarım Dalaman'dan bu tarafa doğru hareket etmiştik.

Milletimiz kullanılan yönteme ve üsluba bakarak, anında bu darbe girişiminin arkasında FETÖ ihanet çetesinin olduğunu tespit etmiş ve hemen harekete geçmiştir.

Televizyon ekranlarından yaptığımız çağrıyla milyonlarca vatandaşımız meydanları, havalimanlarını doldurmuştur.

İstanbul'da en çok kanın döküldüğü yer işte burasıdır. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'dür. Tankların önünde, burada tam 36 vatandaşımız şehit oldu. Saraçhane'de 20'ye yakın şehidimiz var. Çengelköy'de, AHL'de, Esenler'de, Türk Telekom'da onlarca şehit verdik.

En öldürücü silahlar vatandaşlarımıza karşı acımasızca kullanıldı. En küçük bir tereddüt göstermediler. Peki, onların karşısına dikilen vatandaşlarımızın elinde ne vardı? Ellerinde silah mı vardı? Bugün olduğu gibi bayrağı vardı. Belki çok daha etkili bir silah vardı. O silah da imanıydı, imanı!

Tekbirle tankın üzerine giden bir milleti kim esir edebilir? Şu köprünün dili olsa da yiğitlik nasıl olurmuş anlatsa!

FETÖ'CÜ SANIKLARA TEK TİP KIYAFET

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında bir de milletin vicdanını rahatlatacak müjde verdi. Son olarak bir FETÖ'cü hainin duruşmaya "Hero-Kahraman" tişörtüyle gelmesi büyük tepkiye yol açmıştı. Erdoğan, Başbakan Yıldırım'la konuyu görüştiklerini belirterek, ABD'de Guantanamo'da olduğu gibi FETÖ'cülere artık duruşmalara getirilirken tek tip kıyafet giydirileceğini söyledi.

FETÖ OPERASYONLARININ BİLANÇOSU

Darbe gününden bugüne kadar, 134 bine yakın kişi gözaltına alınıp sorgulandı ve bunlardan 50 bin 400'ü tutuklandı. Kaçak durumda olan 8 bin 500'e yakın örgüt üyesiyle ilgili yakalama kararı bulunuyor. FETÖ ile bağlantısı tespit edilen dernek, vakıf, okul, dershane, sendika, üniversite, medya organı gibi 5 binin üzerinde kuruluş kapatıldı, mal varlıkları da Hazineye yani millete devredildi. Örgütün hileyle, desiseyle insanlarımızdan gasbettiği ne varsa asıl sahibine iade edildi. Yine bu ihanet örgütüyle bağlantısı olduğu belirlenen ve sayıları bine yaklaşan özel şirket de kayyum ataması yoluyla kontrol altına alındı. Sadece FETÖ değil, madalyonun iki yüzü gibi onunla aynı yolu yürüyen PKK terör örgütü için de benzer tedbirlere başvuruldu.

"MİLLET, İHANET EDENİN BAŞINI EZER"

FETÖ davalarında artık yavaş yavaş kararlar çıkmaya başladı. Bu ülkeye ihanet eden hiçbir hainin cezasız kalmayacağından emin olunuz. Kendisine hizmet edeni başının üstünde taşıyan bu millet, ihanet edenin başını ezmekte de asla tereddüt etmez.

"BİZ BU TERÖRİSTLERE HALA PARA MI VERECEĞİZ"

Ülkemize bu ihaneti yapan örgütün mensuplarının üzerine, şiddetle gittik. Öncelikle bu örgütün kamuda çalışan ve tespit edilen tüm mensuplarını, süratle uzaklaştırdık. Şu ana kadar Türk Silahlı Kuvvetleri, Emniyet Teşkilatı, Milli Eğitim, Sağlık Bakanlığı, yargı ve üniversiteler başta olmak üzere, kamu kurumlarıyla ilişiği kesilen FETÖ mensuplarının sayısı 111 bini buldu. Açığa alınmış olan 38 bin kişiyle ilgili araştırmalar da devam ediyor. Zira biz bu teröristlere hala para mı vereceğiz? Bu milletin alın terinden kesilen bu parayı, biz bunlara mı vereceğiz? Kusura bakmasınlar, kamudan bunlara biz para veremeyiz. Gitsin nerede çalışacaksa çalışsın, oradan imkanını bulsun.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Politika Güncel Haberler

title