Haberler

Erdoğan, Türkiye'nin Gana'da Yaptırdığı Camiyi Ziyaret Etti

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana'da Türkiye'nin desteğiyle inşa edilen Millet Camii ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gana Millet Camii ve Külliyesi'ni ziyaret etti.

YETKİLİLERDEN BİLGİ ALDI

Gana'nın başkenti Akra'da temaslarını sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Diyanet Vakfı ile Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'nın desteğiyle inşa edilen Millet Camii ve Külliyesi'ni ziyaret ederek yapıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.

TÜRKLER SEVGİ GÖSTERİSİYLE KARŞILADI

Ganalı Müslümanlar ve bu ülkede yaşayan Türklerin sevgi gösterileri ile karşılanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı kısa konuşmada, cami inşaatının bu seviyeye gelmesinin kendisini mutlu ettiğini belirtti.

Millet Camii ve Külliyesi'nin sadece Akra değil, tüm Gana için önemli olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin Müslümanlara hayırlı olmasını diledi.

"AKRA'DAKİ KÜLLİYE BİR İLİM İRFAN YUVASI OLACAK"

'İnşallah, Akra'daki bu camii-külliye, bir ilim irfan yuvası olmasının yanı sıra, insan yetiştiren bir görev ifa edecek' şeklinde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, caminin yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını, "İnşallah en kısa zamanda caminin tamamlandığı müjdesini alırız. Sizleri saygıyla selamlıyorum ve hepinizi Allah'a emanet ediyorum." sözleriyle tamamladı.

BAŞ MÜFTÜYE KUR'AN HEDİYE ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ziyaretinde kendisine eşlik eden Gana Baş Müftüsü Osman Nuhu Shaavubutu'ya Kur'an-ı Kerim hediye etti. Gana Baş Müftüsü Shaavubutu da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a içinde bir duanın yer aldığı hüsn-ü hat levha hediye etti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Mahmut Hüdayi Türkiye Gana Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

Gerçekleri görmekMobil-IOS:

Diyarbakır da camileri tank ve top atışlarıyla vuran biri başka ülkede cami yaptırıyor bunu insanlar görmesede Allah görüyor vede biliyor

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title