Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Suikast Girişimi Davası

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında sanıklardan birinin, üzerinde "hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişörtle duruşmaya gelmesinin şehitlere büyük saygısızlık olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle göreceksiniz o hainler...

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a suikast girişimi davasında sanıklardan birinin, üzerinde "hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişörtle duruşmaya gelmesinin şehitlere büyük saygısızlık olduğunu belirterek, "Allah'ın izniyle göreceksiniz o hainler hangi tiyatroyu sergilerse sergilesinler, hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar Türk adaletinden kaçamayacaklar" dedi.

Davanın müştekiler arasında bulunan Öztürk, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesince görülen duruşmaya verilen arada gazetecilere yaptığı açıklamada, salonda sanıkların tiyatro oynadığını söyledi.

Sanıkların hepsinin millete yaptığı zulmün farkında olduğunu belirten Öztürk, önceki tiyatronun devamının oynanmaya kalkıldığını dile getirdi.

Sanıklardan Gökhan Güçlü'nün üzerinde İngilizce "hero" yazan ve "kahraman" anlamına gelen tişörtü giymesini değerlendiren Öztürk, "O tişörtle oraya çıkması bile bir defa şehitlerimize çok büyük bir saygısızlık" dedi.

" Milletin gözünün içine baka baka yalan söylüyorlar"

Öztürk, bundan daha önemlisinin ise sanıkların, "Biz saat 01.30'da geldik, biz şehit etmedik" diye milletin gözünün içine baka baka yalan söylemesi olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Yaşananları millet adına, gaziler ve şehitler adına kabul etme şansımız yok. Allah'ın izniyle göreceksiniz o hainler hangi tiyatroyu sergilerse sergilesinler, hangi oyunu oynarlarsa oynasınlar Türk adaletinden kaçamayacaklar. Bugün burada herhalde İnsan Hakları Mahkemesine mi, nereye oynuyorlar bilmiyorum. Ama içeride şu an bir tiyatro oynamaya çalışıyorlar. İnşallah Türk adaleti gerekeni yapacaktır."

Duruşma, verilen aranın ardından devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Nihat Öztürk Ak Parti Muğla Politika Güncel Haberler

title