Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Destek Için 450 Kilometre Yürüdü

Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Osman Koç, Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Philippe Moreau Defarges'in, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği skandal sözlere tepki için 450 kilometre...

MELİKE KINACI - Burdur'un Bucak ilçesinde yaşayan 63 yaşındaki Osman Koç, Fransa Uluslararası İlişkiler Enstitüsü (IFRI) siyaset bilimi uzmanı Philippe Moreau Defarges'in, bir televizyon programında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarf ettiği skandal sözlere tepki için 450 kilometre yürüyerek Ankara'ya ulaştı.

Fransız haber ve ekonomi kanalı BFM Business tarafından yayınlanan "Dünyada 7 Gün" isimli programa konuk olan Defarges'in "Türkiye'de bir iç savaş ortamı oluşturulması"na ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sözlerine tepkiler sürüyor.

Defarges'i protesto için 10 gün önce Burdur'un Bucak ilçesi Cumhuriyet Meydanı'ndan yürüyüşe başlayan Koç, 450 kilometre kat ederek Ankara'ya ulaştı. Koç, yürüyüşünü Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin önünde tamamladı.

Koç, AA muhabirine yaptığı açıklamada, daha önce şehit Ömer Halisdemir için 600 kilometre yürüdüğünü söyledi.

O yürüyüşün sonunda Özel Harekat Daire Başkanlığını ve Türkiye Büyük Millet Meclisini ziyaret ettiğini hatırlatan Koç, şehidin anısını yaşatmak istediğini belirtti.

Ankara'ya şehit Halisdemir için yürüdüğünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı görmeyi çok istediğini ancak buna imkanı olmadığını anlatan Koç, "Cumhurbaşkanımızı görmek için Ankara'ya otobüsle gelme niyetindeydim fakat bir Fransız, Türkiye'nin Suriye gibi, Mısır gibi, Libya gibi olmasını, ayaklanmasını veya Cumhurbaşkanımıza suikasti dile getiriyor. Bu şekilde PKK'ya mı, PYD'ye mi, DEAŞ'a mı yoksa 15 Temmuz'daki yaratık FETÖ'ye mi, bir yerlere mesaj veriyor." diye konuştu.

Fransız siyaset bilimcinin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ifadelerinden sonra birçok Türk vatandaşı gibi buna tepki göstermek istediğini dile getiren Koç, "Karar verdim, bir dilekçe yazdım. Burdur Valiliğinden izin aldım, yürüyerek bu yolu geldim." dedi.

Koç, yolculuğunun 10 gün sürdüğünü, gündüzleri ara vermeksizin yürüdüğünü, geceleriyse konuk evlerinde, otellerde konakladığını söyledi.

Köyünden Ankara'ya yola çıktığında, yanına sadece bir sırt çantası aldığını aktaran Koç, "Çantamda giysilerim ve 4 tane de Türk bayrağım var. Kabul ederse birini Cumhurbaşkanımıza vermek istiyorum." ifadesini kullandı.

Hollanda'da yaşananların, Avrupa'nın demokrasi anlayışını ortaya koyduğunu belirten Koç, Türkiye üzerinde planlar kuran Avrupa'nın, ülkenin iç işlerine karışmaya çalıştığını söyledi. Koç, "Bu Fransız akademisyeni hiçbir Avrupa ülkesi kınamadı. Toplum olarak, insan olarak bir tepki göstermemiz gerekiyordu. Cumhurbaşkanımıza hiç kimse o şekilde hakaret edemez." diye konuştu.

Koç, TBMM'ye ve bakanlıklara da giderek halkın, Cumhurbaşkanı'nın yanında olduğunu göstereceğini söyledi.

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Osman Koç Burdur Bucak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
title