Haberler

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Sosyal Medyayı Ağırladı

    Çankaya köşkü internetin ağır topları ile Türkiye Cumhuriyeti’nin en tepesindeki ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ü bir araya getirdi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün ...

    Çankaya köşkü internetin ağır topları ile Türkiye Cumhuriyeti'nin en tepesindeki ismi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü bir araya getirdi.

    Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün davetlisi olarak Çankaya Köşkü'nde ağırlanan misafirler bu sefer sosyal medyanın bilindik yüzleri oldu. İnternet ekipler amiri olarak bilinen Radikal gazetesi yazarı Serdar Kuzuloğlu, Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü öğretim görevlisi İsmail Hakkı Polat, Habertürk gazetesi yazarı Rahşan Gülşan, ntvmsnbc Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Yeşiltepe, sosyal medya yazarlarından Zorluhan Zorlu ve Star gazetesi yazarı Hakim Türkmen (ki kendisinin ikinci bir sıfatı da Twitter'daki Beyinsiz Adam nick'li hesabı oluyor) Abdullah Gül'ün konuklarıydı.

    Yemekte ortaya önemli detaylardan biri Abdullah Gül'in Twitter hesabını bizzat kendisinin yönettiği bilgisiydi. 2 saat süren yemekte internet gazeteciliği ve sosyal medya konuşuldu. "Sosyal medya ikinci bir dil öğrenmek için uygun bir araç. Devletin bir türlü başarılı olamadığı bu alanda dil öğrenme konusunda sosyal medyadan yararlanılmalı. Düşünsenize Doğu illerinden bir çocuk artık Stanford veya Harvard'dan bir profesörün tweet'lerini takip edebiliyor" görüşünü savunan Abdullah Gül'ün en çok eleştiri aldığı konuların başında neden Twitter'da kimseyi takip etmediği sorusu geliyormuş. Cumhurbaşkanımız bu soruyu herkese aynı mesafede durmak düşüncesinin hakim olduğunu açıklayarak yanıtlıyor.

    Ayrıca Abdullah Gül, bu yemekli toplantı ile ilgili bazı fotoğrafları bizzat kendi Twitter hesabından yayınladı. Abdullah Gül'ün Twitter'da 2.7 milyon takipçisi bulunuyor.

    Yemeğe katılan misafirlerin tamamının Twitter hesaplarını (bu sıradışı yemekle ilgili gerek yemek sırasında, gerekse daha sonar attıkları mesajları takip etmek adına) aşağıdaki listemizden görebilirsiniz.

    Serdar Kuzuloğlu resmi Twitter hesabı adresi

    Ahmet Yeşiltepe resmi Twitter hesabı adresi

    Hakim Türkmen resmi Twitter hesabı adresi

    Rahşan Gülşan resmi Twitter hesabı adresi

    İsmail Hakkı Polat resmi Twitter hesabı adresi

    Zorluhan Zorlu resmi Twitter hesabı adresi

    Beyinsiz adam takma adlı Hakim Türkmen'in bu liste içindeki en renkli twit'lere imza attığını belirtmeden geçmeyelim.

    Kaynak: PcExtraComTr / Teknoloji

    Çankaya Köşkü Abdullah Gül Türkiye Twitter Teknoloji Haberler

    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title