Haberler

60 yaş üzeri ve bazı risk gruplarındaki vatandaşlar için aşı randevusu açıldı

Güncelleme:

Dün Bakan Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda 60 yaş üzeri vatandaşlar ve eşlerinin yanı sıra bazı risk gruplarının da aşılama programına dahil edildiğini ifade etti. Bugün 60 yaş üzeri ve bazı risk gruplarındaki vatandaşlar için Kovid-19 aşı randevusu açıldı. Randevuları e-Nabız üzerinden almak mümkün.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 60 yaş üzeri vatandaşlar ve eşlerinin yanı sıra bazı risk gruplarının da aşılama programına dahil edildiğini ifade etti.

Bakan Koca, söz konusu paylaşımında, "Aşı programında yeni gruba geçiyoruz. Aşısı sisteme tanımlanmış olan vatandaşlarımız 60 yaş üzeri vatandaşlarımız eşleri ile birlikte randevu alarak aşılarını olabilecekler. Ayrıca bazı risk grupları da programa dahil edildi. Risk grubunda olan morbid obez, malign tümörü olan kanser ve diyaliz hastaları, Down sendromu olan vatandaşlarımız ve immuno supresif tedavi alanlar öncelikli aşı olmak için sisteme tanımlandı. En kısa sürede en çok riskli vatandaşımızı korumak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Covid-19 aşılamasında 60 yaş üzeri vatandaşlar için randevu sistemi açıldı

Covid-19 aşılamasında 60 yaş üzeri vatandaşlar için randevu sistemi açıldı

RANDEVULARI E-NABIZ ÜZERİNDEN ALMAK MÜMKÜN

Aşılama programı kapsamında sırası gelen ve kriterlere uyan vatandaşlar, e-Nabız sistemi üzerinden "Kovid-19 aşı durumunu sorgula" sekmesi altından bunu kolaylıkla öğrenebilir ya da aralarında boşluk bırakarak AŞI, T.C. Kimlik Numarası ve T.C. Kimlik Seri Numarasının son 4 hanesini 2023'e kısa mesaj atarak aşı uygunluk durumlarını öğrenebilirler.

FORMA KISA MESAJ İLE ULAŞILIYOR

Bu aşamanın ardından aşı onam formuna hem e-Nabız'dan hem gelen kısa mesaj ile erişebiliyor. Eğer vatandaş aşı grubunda yer alıyor ise, aşı randevusunu; e-Nabız üzerinden Merkezi Hekim Randevu Sistemine (MHRS) bağlanarak ya da MHRS mobil uygulamalarını kullanarak ve ALO182 hattını arayarak alabiliyor. Tüm randevu bilgileri hem e-Nabız'da hem de vatandaşların cep telefonuna gelen kısa mesajda yer alıyor.

60 yaş üzeri ve bazı risk gruplarındaki vatandaşlar için aşı randevusu açıldı

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Fahrettin Koca Koronavirüs Twitter Haberler

500

Yorumlar (21)

Allah razı olsun:

Kim ne derse desin bu hukumet bu işi yapıyor kimse boş konuşmasın huzur bozmaya kalkışmasın.

30
35
yanıtYanıtla
Asr:

Öğretmenlerin aşıları ne oldu. Hayaldi yine hayal oldu. Okullarda korona artışı var ama aşılama durdu..

34
10
yanıtYanıtla
mehmet:

biz insan degiliz demi okullari actiniz 20 kisilik siniflardayiz hergun bir cocugumuzda covit cikiyor ve biz oyle devam ediyoruz

14
13
yanıtYanıtla
ALİ:

Allah devletimizden razı olsun randevuyu aldık bedava aşı olucaz daha ne istiyor bu millet anlamıyorum Allah razı olsun cumhurbaşkanımızdan uzun ömürler versin

9
16
yanıtYanıtla
Hadi be ya:

Babam 62 yasinda kalp ,tansiyon, şeker hastası bı turlu sıra gelmedi

15
3
yanıtYanıtla
Alınıyor:

Israrla e nabız dan tekrar edin. Ben de 62 yim hemen aldım. Eşim in ki 3 tekrarda açıldı randevu.

yanıt4
yanıt0
mehmet:

182 sürekli meşgul bu işede bir çözüm bulsanız çok iyi olucak

13
1
yanıtYanıtla
Osman:

E nabız dan ben ve eşim saat 16 da pzts için aldık

yanıt2
yanıt1
gerçek:

İnternet e nabız dan alın

yanıt0
yanıt0
Ia:

Bakanin dediği ile uygulana çok farkli.

6
3
yanıtYanıtla
Tüm 21 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title