Haberler

Çorlu Medya Mensupları Derneği Olağan Genel Kurulu Yapıldı

Çorlu Medya Mensupları Derneği'nin olağan genel kurulunda Mehmet Yirun tekrar başkanlığa seçildi.

Çorlu Medya Mensupları Derneği'nin olağan genel kurulunda Mehmet Yirun tekrar başkanlığa seçildi. Başkan Yirun, "2007 yılında kurulan derneğimizin bugüne kadar yaptığı başarılı çalışmalar ortadadır. Biz hiçbir zaman yıkıcı değil yapıcı olduk ve de olmaya da devam edeceğiz" dedi.

Çorlu Medya Mensupları Derneğinin 3.'üncü Olağan genel kurulu Çorlu Belediyesi Encümen salonunda yapıldı. Toplantıya, Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Lütfü Karakaş, Tekirdağ Gazeteciler Birliği Derneği Başkanı Naci Akyazı, Gazeteci Adem Özsoy ve derneğin üyeleri katıldı.

GÜN BİRLİK VE BERABERLİK GÜNÜ

Gazetecilik mesleğinin zor bir meslek olduğunu ifade Yirun, "Bugün mesleğimizin ne kadar zor bir süreçten geçtiğini hepimiz bilmekteyiz. Bunun içindir ki artık birlik ve beraberlik bizler için çok önemlidir. Dernek olarak, bizler her zaman üyelerimizin, meslektaşlarımızın yanındayız. Bundan sonrada olacağız ve olmak ta zorundayız. Buradan kamuoyuna şunu ifade etmek istiyorum. Bu sözlere mutlaka alınacak kişiler olabilir ancak alınacakları bir şey yok. Burada eğer ki mesleğe sahip çıkılmasını istiyorsak burada sadece derneklere değil, Valilere, Kaymakamlara, Belediye başkanlarına oda ve dernek başkanlarına ayrıca iş adamlarına büyük görevler düşmektedir. Biz dernek olarak, bu tür mesleğimizi yaralayan kişileri aramazında görmek istemiyoruz" dedi. Yirun sözlerini şu şekilde tamamladı:

GÜZEL PROJELERE İMZA ATACAĞIZ

"Güzel bir yönetim kadromuzla bir kez daha üyelerimizin büyük desteğiyle göreve geldik. Şimdi çalışma zamanı. Güzel projeler hazırladık. Amacımız her zaman üretken olmak üyelerimiz için güzel hizmetler yapmaktır. Göreve gelen yönetim kurulu arkadaşlarımın hepsi bu meslekte gerçekten güzel işlere imza atan arkadaşlarımızdır. Bu arkadaşlarımızla birlikte güzel işler yapacağız bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bundan önce nasıl meslektaşlarımız için gece gündüz demene çalıştıysan bundan sonrada bu çalışmalarımız hızla devam edecektir."

GAZETECİLİK ZOR BİR MESLEKTİR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan yardımcısı Lütfü Karakaş ise, "Gazetecilik gerçekten zor meslektir. Aslında şunu iyi ayırmak lazım. Gazetecilik mesleği ile rol alan ve bu amaçla bunu bulunduranların oluğunu biliyorum. Gazetecilik kimliği ile bazı yasa dışı örgütlerle iş birliği içinde olanları da biliyoruz. Bu çizgiyi iyi korumak gerekiyor. Bugün Nedim Şener'i nasıl savunuyorsak, gazeteci olarak tutuklanmasına karşı çıkıyorsak, Çeşitli bölücü örgüt mensuplarının içinde fiilen yer alıp onlar faaliyet gösterenlerin de gazetecilik kimliklerini de kabul etmiyoruz. Trakya'da gazetecilik yapmak hem zor, hem de çok kolay. Neden zor çünkü bölgede ki yerel gazetelerin yaşamlarını nasıl sürdürdüklerini hepimiz iyi biliyoruz. Bugün, nüfus yapısı açısından çok küçük ilçelerde ve illerdeyiz. Küçük yerlerde gazetecilik neden zor, bugün haber yaptığını o ilçedeki kaymakamı ile bir sokak sonra yüz yüze kalıyorsunuz sırf mesleğini yaptığınız için kişisel duygularını kontrol edemediği için mesleğinin kendisine sağladığı olanakları sizin aleyhinize kullanabiliyor. Bunu yaşadığımız iller var ilçeler var. Bir siyasi parti olsan iktidar veya ana muhalefet kamuoyunun yarattığı tepkiyi gazetenize, internet sitenize, televizyonunuza koyduğunuz zaman sizi ya vergi memuru ile tehdit ediyor veya başka bir şeyle tehdit ediyor. Yada bu belediye başkanları içinde geçerli. Belediyelerin yaptığı uygulama da ise gazeteci arkadaşların iş yerlerine, sokağına zabıta memuru gönderen belediye başkanları var. Bizler mesleğimize sahip çıkacağız. Bunu da hep birlikte yapmak zorundayız" dedi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

Yapılan seçimlere katılan Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan, Derneğin çalışmalarının bölgede bulunan ve bu mesleği yapan tüm gazetecilere hayırlı uğurlu olmasını dilediğini belirtti. Baysan, " Bu kadar gazeteci dostlarımızla bir arada olmaktan son dere mutluyum. Bu seçimlerin öncelikle Çorlu Medya Mensupları Derneğine, basın camiasına

hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" dedi.

TÜM ÜYELERİN OYLARINI ALDI

Yapılacak seçimlerde Mehmet Yirun başkanlığındaki yeni yönetim kurulu listesi toplantıya katılanların tamamının oyları ile seçildi. Yönetim kurulunda Mehmet Yirun, Gülgün Keçeci, Sevil Özgür, Ercan Kılıçlı ve Şaban Kardeş bulunuyor. Denetim kurulu üyeliklerinde ise Başkan Erdal Özcan, Esra Ay, Onur Şeker, Türkiye Gazeteciler Federasyonu delegeliklerinde ise Mehmet Yirun, Gülgün Keçeci, Ercan Kılıçlı ve Rahim Taşkın yer alıyor. - TEKİRDAĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Medya Mensupları Derneği Mehmet Yirun Türkiye Çorlu Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title