Haberler

Çöp Alanında Yaşayan 6 Çocuklu Aileye Kaymakamlık Sahip Çıktı

Yatağan'da çöp dökülen alanda kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veren anne ve 6 çocuğu, kadın sığınma evine yerleştirildi.

Yatağan'da çöp dökülen alanda kurdukları çadırda yaşam mücadelesi veren anne ve 6 çocuğu, kadın sığınma evine yerleştirildi.

Eskihisar köyündeki çöplük alanında, 2 metrekare genişlikteki naylon çadırda Binnur Kırbaş'ın (31) 6 çocuğu ile yaşam mücadelesi verdiğini öğrenen gazeteciler, aileyle görüşmelerinin ardırdan durumu yetkililere bildirdi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı Çocuk ve Kadın Koruma Kısım Amirliği görevlileri ile Yatağan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Aysel Demirtaş, çadıra gelerek anne Kırbaş ile görüştü. Görevliler, Güney Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü'nün gönderdiği kumanyaları da aileye teslim etti.

Anne Kırbaş, gazetecilere yaptığı açıklamada, çocuklarının karnını çöplük alanından topladığı yiyecekler ve otlarla doyurmaya çalıştığını söyledi.

İlk evliliğinden iki kız çocuğu olduğunu, eşinin vefatının ardından yaptığı ikinci evliliğinden ise iki oğlu olduğunu anlatan Kırbaş, "Bir süre sonra eşimden ayrıldım. Yaptığım üçüncü evliliğimden de biri kız, biri erkek iki çocuğum dünyaya geldi. Madenler köyünde oturup hurdacılık yaparak geçinmeye çalışıyorduk. Eşim cezaevine girdikten sonra kiramızı ödeyemediğimiz için evden çıkarıldık" dedi.

3 ay boyunca kendilerine ait kamyonetin kasasında kaldıklarını ancak arızalanması nedeniyle kamyoneti tamire gönderdiklerini dile getiren Kırbaş, bir haftadır da çadırda yaşadıklarını kaydetti.

Yatağan Kaymakamı Hasan Tanrıseven de ailenin durumunu öğrenince ilgili birimleri devreye soktuklarını, anne ile en büyüğü 13 yaşında, en küçüğü 7 aylık olan çocukları Fethiye Kadın Sığınma Evi'ne yerleştirdiklerini kaydetti.

- MUĞLA

Kaynak: AA / Yerel

Aysel Demirtaş Yatağan Muğla Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title