Haberler

Çomü'de İki Bölüme Daha Kontenjan Verildi

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Biyomühendislik Bölümü ile Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, Şehir ve Bölge Planlama Bölümüne YÖK tarafından 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı itibari ile kontenjan verilmesi uygun görüldü.

Akademik kadrosunda bulunan 1 profesör, 1 doçent, 4 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 60 Kişilik kontenjanı ile eğitim öğretim hayatına başlayacak olan Şehir ve Bölge Planlama Bölümü bir bilim dalı olarak, ülke düzeyinden yerel ölçeğe kadar her türlü insan yerleşimini daha yaşanabilir hale getirmeyi ve yerleşimlerin gelişmelerini mekansal, ekonomik, sosyal, kültürel ve kurumsal açılardan değerlendirip bir plan çerçevesinde yönlendirmeyi amaçlıyor.

Çanakkale ve çevresi, doğal özellikleri, tarihsel geçmişi ve arkeolojik değerleri ile farklı gelişme dinamiklerini barındırıyor. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi'nin kuruluşu ile birlikte bölgenin sosyoekonomik gelişimi yeni bir ivme kazandı. Nüfus artışına bağlı olarak konut üretimi artmakta, hizmet sektörü gelişiyor. Bölümün, Çanakkale ve bölgesinin planlı gelişmesine, hem yetiştirdiği insan kaynağı hem de yapacağı uygulamaya yönelik bilimsel araştırmalar ile önemli bir katkısı olacak.

Diğer mühendislik dallarından farkı, mühendislik ilkelerini canlı sistemlere uygulaması olan Biyomühendislik Bölümü ise 1 profesör, 2 doçent, 1 doktor öğretim üyesi ve 1 araştırma görevlisi ile 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılında 40 biyomühendis adayı ile eğitim öğretime başlayacak. Farklı bilim dallarını bir araya getiren Biyomühendislik, her zaman toplumun ihtiyaç ve beklentilerine cevap verecek ve aynı zamanda, hem bilimsel gelişmelere hem de insan sağlığı ve yaşamına yön verecek.

Biyomühendislik Bölümü'nde kanser biyobelirteçlerinin erken teşhisine yönelik biyoalgılama sistemleri, biyopolimerler, yapay doku/doku kültürleri üzerine yoğun araştırmalar gerçekleştiriliyor. Bu alanlar ile ilgili TÜBİTAK, TÜBA ve BAP kaynaklı projeler desteklenmekte ve bu projeler kapsamında genç araştırmacılar da burs alarak araştırmalara katılıyor. - ÇANAKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Çanakkale Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Borussia Dortmund Atletico Madrid maçı CANLI izle! 16 Nisan Dortmund A.Madrid Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title