Haberler

Doksanlar Seti Arı Gibi Çalışıyor

Güncelleme:

Çarşamba akşamlarına damga vuran 'Doksanlar' dizisi için Darıca'ya kurulan 1 milyon liralık sette bir gün geçirdik.

Atv ekranlarında yayınlanan ve her hafta reytinglerde zirvede yer alan 'Doksanlar' dizisinin Darıca'daki setini merak ettik. Ne de olsa; Birol Güven'in yapımcılığını üstlendiği dizinin platosu, altı dönüm arazi üzerine 1 milyon liraya inşa edilmişti. Mahalle ortamının hakim olduğu sette bir günde neler yaşadık neler... Ancak buraya sadece bir kısmını aktarabiliyoruz. Şu kadarını rahatlıkla söyleyebiliriz ki; dizinin set ortamı, en az ekrana yansıyan kısmı kadar keyifli... İşte 'Doksanlar'ın setinden notlar...

İKİ YEMEKHANESİ VAR

Setin yer aldığı araziye girdiğinizde önce, iki çadırdan oluşan büyük yemekhaneleri görüyorsunuz. Biraz ilerlediğinizde ise büyük bir mahalleyle karşılaşıyorsunuz. Sette her şey düşünülmüş; bakkal, okul, manav, kırtasiyeci, binalar... Yani bir mahallede olması gereken her şey fazlasıyla var. O kadar büyük bir alan ki, yürümeye kalksanız bile yarım saatiniz seti gezmekle geçiyor. Dizide gördüğümüz her alan, gerçekten kullanılıyor. Evlerin içi bile çekim yapılacak şekilde hazırlanmış.

KESTİRME YOLARI BULMUŞLAR

Çekim alanına girdiğimizde bizi oyuncular karşılıyor. Açelya Akkoyun, Esra Dermancıoğlu, Beste Bereket, Pelin Öztekin, Renan Bilek, Deniz Oral ve Derya Şensoy gibi oyuncular; tek tek bize, setteki yaşantılarını anlatıyor. Oyuncular, 1.5 saat süren yolculuğun ardından vardığımız setin uzaklığından hiç şikayetçi değil. Hatta çoğu kendisine kestirme yollar bulmuş bile... Kimi sete aracıyla geze geze gidiyor, kimisi de belli bir yere kadar metroyla gidip ardından set görevlileri tarafından çekim alanına ulaştırılıyor. Oyuncular, sözleşmiş gibi tek bir ağızdan "Burada çok huzurluyuz. Yorgunluk nedir bilmeden çalışıyoruz" diye konuşuyor.

BEKLERKEN FUTBOL OYNUYORLAR

Bir anda yanımıza, 90 kilo verdiği haberleriyle gündeme gelen oyuncu Gamze Gözalan geliyor. Arkadaşlarıyla çok mutlu olduklarını anlatan oyuncu, "Burada her gün yeni bir macera yaşıyoruz. İnsanlar bu diziyi izlerken nasıl eğleniyorsa, biz de çekimlerde o kadar eğleniyoruz. Mahalle ortamı bizi mutlu ediyor" diyor.

Oyuncular, çekimlere hazırlık için tek tek kıyafet odalarına alınıyor. Kadro kalabalık olunca, hazırlıklar da uzun sürüyor. Sırasını bekleyen oyuncular, bu sırada iki kale kurup hemen top oynuyor.

EVE GİTMEK AKILLARINA GELMİYOR

Sete ara verildiğinde, çekim zamanını bekleyen kadın oyuncular; kimi zaman birbirlerine çay ikramında bulunuyor, kimi zaman ise koyu bir sohbete dalıyor. Beste Bereket ve Esra Dermancıoğlu, kahkahalar eşliğinde uzun süre konuşuyorlar.

Çekimi biten oyuncular, set ortamını o kadar seviyor ki; evlerine gitmek akıllarına bile gelmiyor. Çekimi biten oyunculardan Derya Şensoy, "Burada çok iyi vakit geçiriyoruz. O yüzden yorgunluğumuzu da hissetmiyoruz." diyor.

YALÇIN MENTEŞ'E İLGİ ÇOK BÜYÜKTÜ

Setin o günkü konuğu sadece biz değiliz. Diziye yeni dahil olan Yalçın Menteş de ilk kez sete geliyor. Bir anda bütün oyuncular, Menteş'in etrafını sarıyor. Hepsinin soracağı bir soru var: "Ameliyat nasıl geçti? Tedavi süreciniz devam ediyor mu? Toparlandınız mı? Ne zaman yürümeye başlacaksınız?" Ünlü oyuncu, büyük küçük demeden bütün oyuncularla sohbet ediyor.

KOSTÜM ODALARI AYAKKABI DOLU

Büyük bir okulun arka tarafına geniş kostüm odaları yapılmış. Oda, ayakkabı dolu. Kostüm sorumluları, çok dikkatli çalıştıklarını söylüyor. Oyuncular, seçilen kıyafetleri burada giyip hemen yandaki odada makyajlarını yaptırıyor.

Sabah : http: //www.sabah.com.tr

Kaynak: Sabah.com.tr / Magazin

Yalçın Menteş Birol Güven Darıca Atv Magazin Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title