Haberler

Çobanlara 'Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi' Verilecek

Güncelleme:

Antalya'nın 8 ilçesinde hayvancılık yapanlara yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursu açıldı.

Antalya'nın 8 ilçesinde hayvancılık yapanlara yönelik "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursu açıldı.

Nitelikli çoban yetiştirmek amacıyla Antalya'nın 8 ilçesinde düzenlenen "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursuna 354 kursiyer katılıyor.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, İŞKUR ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği arasında yapılan işbirliği protokolü kapsamında, bakanlığın Eğitim Yayın ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursu, Manavgat Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen temsili açılış töreni ile başladı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ahmet Dallı, açılış töreninde yaptığı konuşmada, "Sürü Yönetimi Elemanı Eğitimi" kursunun Antalya'nın 8 ilçesinde 354 kursiyerin katılımı ile başladığını söyledi.

"Nitelikli çoban" denilen sürü yönetimi elamanı eğitiminde hayvan sağlığı, hayvan yetiştiriciliği ve beslenmesi konularında 120 saat kurs verileceğini bildiren Dalı, kurs sırasında kursiyerlere İŞKUR tarafından belirli bir ücret de verileceğini kaydetti.

İl genelinde yaklaşık 145 bin büyükbaş, 950 bin de küçükbaş hayvan bulunduğunu belirten Dallı, şöyle konuştu:

"Küçükbaş hayvan varlığında Türkiye'de 6'ncı sıradayız. Bu yüzden bu kurslar büyük önem taşıyor. Kurslarımızda kursiyerlere ve bu işlerle uğraşan vatandaşlarımıza beslenme konuları, hayvan sağlığı ve sürü idaresi konusunda temel bilgiler verilecek. Daha sonra bir çiftlikte uygulamalı eğitimler gerçekleştirilecek. Sonraki aşamada da kursları bitirip sertifika alan kursiyerlerimize Bakanlığımızca desteklemeler sağlanacak. Eğitimlerin tarım ve hayvancılığa önemli katkılar sunan bir başlangıç olacağını düşünüyorum."

Törene Dallı'nın yanı sıra Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ali Asar, Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, Manavgat Ziraat Odası Başkanı Rasim Metin, Manavgat İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Manavgat Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, İŞKUR Manavgat Şube Müdürü Yavuz Ayna ile kursiyerler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Dallı Manavgat Antalya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title