Haberler
BBC

Cinsel Tacizle Suçlanan Kevin Spacey'ye Özel Emmy Ödülü Verilmesinden Vazgeçildi

Uluslararası Televizyon Akademisi, cinsel taciz suçlamasıyla gündemde olan Amerikalı oyuncu Kevin Spacey'ye, "Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü" vermekten vazgeçtiğini açıkladı.

Uluslararası Televizyon Akademisi, cinsel taciz suçlamasıyla gündemde olan Amerikalı oyuncu Kevin Spacey'ye, "Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü" vermekten vazgeçtiğini açıkladı. Akademi bu kararı "son gelişmeler ışığında" aldığını duyurdu.

"Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü", yaratıcılıklarıyla küresel çapta televizyon prodüksiyonuna katkıda bulunan kişilere veriliyor.

Ödülün, Spacey'ye 20 Kasım'da New York'ta düzenlenecek bir törenle verilmesi planlanıyordu.

Uluslararası Televizyon Akademisi ise ABD'de televizyon alanındaki en saygın ödüller arasında gösterilen Emmy Ödülleri'ni veriyor.

Daha önce "Uluslararası Emmy Kurucuları Ödülü"ne layık görülenler arasında ünlü Amerikalı yönetmen Steven Spielberg ile ödüllü dizi Downton Abbey'nin yaratıcısı Julian Fellowes de vardı.

Amerikalı oyuncu Anthony Rapp'in, Kevin Spacey'yi 14 yaşındayken kendisine cinsel tacizde bulunmakla suçlamıştı.

Rapp, o zamanlar 26 yaşındaki Spacey'nin bir partide sarhoş olduktan sonra kendisini bir yatak odasına götürdüğünü ve ardından üzerine yattığını anlatmıştı.

"Beni baştan çıkarmaya çalışıyordu… Benimle cinsel ilişkiye girmeye çalıştığının farkındaydım" diyen Rapp, daha sonra Spacey'nin yanından uzaklaşıp tuvalete gittiğini, olayın da daha fazla büyümeden orada noktalandığını söylemişti.

Özür diledi, açıklaması tepki çekti

Suçlamalara yanıt veren Spacey ise olayı hatırlamadığını söyleyip, Rapp'ten özür dilemişti.

Spacey, "İçtenlikle söylemeliyim, böyle bir olayı hatırlamıyorum. 30 yılı aşkın süre önce yaşanmış olmalı. Ama eğer bahsettiği gibi davrandıysam, sarhoşluktan kaynaklanan bu son derece uygunsuz davranışım için ona tüm samimiyetimle özür borçluyum ve bu hisleri bunca yıl taşımak zorunda kalmasından dolayı üzgünüm" demişti.

Spacey'nin aynı açıklamasında eşcinsel bir erkek olarak yaşamayı seçtiğini ilk kez açıklaması ise tepki çekti.

LGBTİ (Lesbiyen, gey, biseksüel, trans ve interseks) toplulukları ve oyuncu, komedyen, film eleştirmenleri gibi öne çıkan isimler, bir çocuğa cinsel tacizde bulunmak ile eşcinsel olmak arasında hiçbir ilişki kurulamayacağını vurguladı.

Sosyal medyada açıklamaya, sarhoşluğun bir kişiye cinsel tacizi haklı çıkarmayacağına da dikkat çekilerek tepki gösterildi.

BBC

Amerika Birleşik Devletleri Anthony Rapp Kevin Spacey Dünya Haberler

Bakmadan Geçme

Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Yaman elendi mi? Survivor Yaman elendi mi?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title