Haberler

Cihannüma, Manisa'da Stk'larla Buluştu

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Manisa İl Temsilciliği, Manisa’da sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Manisa İl Temsilciliği, Manisa'da sivil toplum kuruluşlarıyla buluştu.

Cihannüma Dayanışma ve İşbirliği Platformu Manisa İl Temsilciliği organize ettiği sivil toplum kuruluşları buluşması, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (MÜSİAD) toplantı salonunda geniş bir katılımla gerçekleşti.

Manisa'da faaliyet gösteren yirmiyi aşkın sivil toplum kuruluşu temsilcisi ile Cihannüma üyelerinin iştirakiyle gerçekleşen buluşmaya Gördes Belediye Başkanı Muhammed Akyol, Şehzadeler Belediye Başkan Yardımcısı Bilal Demir, Cihannüma Platformu Genel Başkan Yardımcısı Selim Cerrah ve Manisa Temsilcisi Basın İlan Kurumu Manisa Şube Müdürü Kenan Tokgöz, Memur Sen Manisa Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mehmet Emin Sofuoğlu, HAK-İŞ Manisa Temsilcisi Turan Karanfil ve AK Parti İl Yönetim Kurumu Üyesi Mehmet Emin Çipiloğlu katıldı. Kuran-ı Kerim tilaveti ile başlayan etkinlikte toplantıya iştirak eden STK temsilcilerinin kendilerini tanıtmalarının ardından Cihannüma Platformu Manisa İl Temsilcisi Kenan Tokgöz, yaptığı selamlama konuşmasında, Cihannüma olarak en önemli amaçlarının kardeş gönüllü teşekküller arasındaki dayanışmayı güçlendirmek olduğunu söyledi. İl genelindeki sivil toplum kuruluşlarının faaliyetlerine katkıda bulunmayı arzu ettiklerini belirten Tokgöz, Cihannüma olarak önümüzdeki günlerde geniş kapsamlı ve proje odaklı farklı buluşmalar organize etmeyi hedeflediklerini ifade etti. Tokgöz, katılımcılara ve organizasyona destek veren MÜSİAD yetkililerine teşekkür etti.

BİRLİK VURGUSU

Platformun Genel Başkan Yardımcısı Cerrah ise bir işbirliği ve dayanışma platformu olarak Ankara merkezli olarak kurulan Cihannüma'nın kuruluş felsefesi ve hareket metodu hakkında bilgi verdiği konuşmasında ümmet bilinci üzerinde durdu. Cerrah, 28 Şubat sürecinde mağduriyetler yaşayan kesimler arasındaki kardeşlik bağının önemini hatırlattı. Asgari seviyedeki fikir ayrılıklarını ve yöntem farklarını öne çıkartmaktansa ortak zemini genişletmenin sağlayacağı yararlara dikkat çeken Cerrah, "Selamlaşarak ve en azından bir tebessümü kardeşlerimizden esirgemeyerek çok daha güzel işler yapabiliriz" diye konuştu. Konuşmasında İmam Hatip Liselerinin önemine de değinen Cerrah, Türkiye genelinde olduğu gibi Manisa'da da yeni İmam Hatip okulları ve İmam Hatip öğrencilerine yönelik yurt binaları yapılmasının hem bir ihtiyaç hem de bu şehrin insanları için önemli bir sorumluluk olduğunu belirtti.

Program katılımcıların duygu ve düşüncelerini dile getirmelerinin ardından Cihannüma İl Temsilcisi Kenan Tokgöz'ün Selim Cerrah'a Şehzadeler Belediyesi Manisa'yı ve mesiri tanıtım amaçlı hazırlatılan hediye sepetini takdim etmesiyle sona erdi. Katılımcılar program sonunda MÜSİAD Manisa Şube binası önünde birlikte hatıra fotoğrafı da çektirdi. - MANİSA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Selim Cerrah Bilal Demir Gördes Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title