Haberler

Cıbıltepe Kayak Merkezi Kışa Hazırlanıyor

12 ay sürdürülebilir turizmin planlandığı merkezde, dördüncü telesiyejin yapımına başlandı.

Sarıkamış ilçesindeki Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde 4'üncü telesiyejin montaj çalışmalarına başlandı.

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezleri arasında yer alan Cıbıltepe Kayak Merkezi'nde bu kış hizmete girecek 4'üncü telesiyejin beton çalışmalarının tamamlanmasının ardından telesiyejin montajına geçildi.

Kaymakam Muhammed Gürbüz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, özellikle kış turizminde potansiyelin her geçen yıl artarak devam etmesi üzerine, taleplerin karşılanması için mekanik tesislere de ihtiyaç olduğunu söyledi.

Bu kış sezonunda hizmete girecek yeni telesiyejle "1. Etap" oteller bölgesinde sıkışıklığın da ortadan kalkacağını belirten Gürbüz, "Bu telesiyejle hem 700 metrelik yeni pistimiz olacak hem de alt kısmındaki otellerden turistleri pistler bölgesine rahatlıkla taşımış olacağız. Bu amaçla 700 metre uzunluğunda 6 direk, 50 sandalye ve her sandalyesi 4 kişilik, saatte yaklaşık bin 200 kişi taşıma kapasiteli telesiyejimizin montaj çalışmaları hızla devam ediyor" dedi.

Gürbüz, kayak merkezi bölgesinde çalışmaların master planına göre yapıldığını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Yapımı devam eden kapalı ve açık spor tesisleriyle spor turizmi de gelişmiş olacak. Bu anlamda doğal olarak 12 ay sürdürülebilir turizm olduğunda ciddi yol katedilmesiyle yatırımcılar bölgeye akın edecek. Bu kış sezonunda hizmete girmesi planlanan 3 yıldızlı 3 otelin yapımı devam ediyor. Önümüzdeki yıl da birkaç otelin yapılmasıyla konaklama sorunumuz da nispeten azalacak ancak asıl amacımız önümüzdeki 2-3 yıl içinde yatak kapasitemizi 10 bine çıkarmak. İşte o zaman turizmde patlama olacağına inanıyorum." - Kars

Kaynak: AA / Yerel

Muhammed Gürbüz Sarıkamış Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title