Haberler

CHP Trabzon'da Toplu İstifa

CHP Trabzon il ve ilçe teşkilatları görevlerinden istifa ederken, 17 milletvekili aday adayı da adaylıktan çekildi.

CHP Trabzon il ve ilçe teşkilatları görevlerinden istifa ederken, 17 milletvekili aday adayı da adaylıktan çekildi.

CHP Trabzon İl Başkanı Güzide Uzun, konuyla ilgili düzenlediği basın toplantısında, demokrasiye inanan insanlar olarak Trabzon'da aday adaylarının bugün itibariyle adaylıktan çekildiklerini belirterek, "İlçe başkanlarımın istifalarını açıklıyorum. İl Başkanı olarak il yönetimimin hep birlikte istifasını açıklıyorum" dedi.

Uzun, konuşmasında kontenjana karşı olduklarını ifade ederek, "Genel başkanımızın yazılı emri olmasa da, bizzat sözlü emriyle aday adaylarımızın Ankara'da başvurularını sağladık. Parti içi demokrasiyi işletmek, eşitlik ve demokrasi özgürlük adına aday adayı arkadaşlarımız yüreklerini bu yola koydular. Biz sadece kontenjana karşı idik. Demokrasinin gereği kontenjanın olmamasına gerektiğine karşıydık. Yaptığımız buydu. Kişilerle işimiz olmadığını yüzlerce, binlerce defa söyledik. Genel başkanımızın kendisiyle yaptığım görüşmede de söylediğim gibi adalet ve eşitlik üzerine sınavlardan geçmiş bir insan olduğunu bildiğim için eşitlik, demokrasi ve adalet anlayışına sığındığımızı, bu konuyu kendisinin çözeceğine kesinlikle inandığımızı söyledim. Bana parti meclisinin kararıdır. Trabzon'a geri dön, işinin başına dön demedi. Bu konuyu halledeceğini söyledi. Kendisiyle iki kere görüştüm. İkisinde de aynı cevabı aldım. Sorunun çözüleceği cevabını aldım onun için buraya geldim. Aday adaylarının tanıtımını yapmadan önce bana telefon açılıp genel başkanım bizzat kendisinden kontenjanın kaldırıldığını ve insanların gönül rahatlığıyla aday aday olabileceğini emrini aldıktan sonra bu işi açıkladım" dedi.

"CHP NEFERLERİ OLARAK PARTİMİZİ ASLA TERK ETMEYECEĞİZ"

CHP'nin neferleri olarak partiyi asla terk etmeyeceklerini belirten Uzun, "CHP'nin bir neferi olarak demokrasiye, eşitliğe ve barışa inanan insanlar olarak tüm Türkiye'ye sesleniyoruz. Biz demokrasiye inanan insanlar olarak Trabzon'da aday adayı arkadaşlarımın bugün itibariyle adaylıktan çekildiklerini açıklıyorum. İlçe başkanlarımın istifalarını açıklıyorum yeniden. İl Başkanı olarak il yönetimimin hep birlikte istifasını açıklıyorum yeniden. Bizim kavgamız Türkiye'yi 15 yıldır yöneten AK Parti iktidarıyladır. Biz cumhuriyeti kuran devrimleri gerçekleştiren Cumhuriyet Halk Parti neferleri olarak partimizi asla terk etmeyeceğimizi, yolumuza devam edeceğimizi, bu konuda çok kararlı olduğumuzu, direnişimizi, her ilçe başkanının kendi ilçesinde direnişine devam edeceğini istifaların verdiğini aynı zamanda da direnişlerini devam edeceklerini buradan size duyuyorum. Yolumuz aydınlık Türkiye yoludur. Yolumuz 15 yıldır Türkiye'yi yönetmeye çalışan AK Parti iktidarıyla vereceğimiz mücadele yoludur. Mücadelemizi bırakmıyoruz, partimizi terk etmiyoruz. Biz gençlerle, kadınlarla iktidar yürüyüşünde yine varız" diye konuştu. - TRABZON

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Güzide Uzun Türkiye Trabzon Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title