Haberler

CHP'nin Bilecik'te 35. Olağan Merkez İlçe Kongresi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Bilecik Merkez İlçe 35. Olağan Kongresi gerçekleştirildi.

Bilecik Belediyesi Kültür Sitesi'nde gerçekleşen kongreye tek aday olarak giren mevcut başkan Gültekin Çalışkan 192 delegenin 102'sinin oyunu alarak tekrar başkan seçildi. Divan Başkanlığını Milletvekili Yaşar Tüzün, Divan Katip Üyeliklerini Belediye Meclis üyesi Seyfi Özgen ve Kadın Kolları Eski Başkanı Necla Eker'in yaptığı kongre, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Açılış konuşması yapan CHP Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün, parti tüzükleri gereği her 2 yılda bir olağan kongre takvimlerini gerçekleştirdiklerini söyledi. Tüzün, "Bugün 5 Aralık, birçok Avrupa ülkelerinde bu haklar kadınlara verilmez iken cumhuriyetimizin ve partimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkının tanındığı bir gün. Tam 81 yıl önce birçok Avrupa ülkesinde bu haklar tanınmaz iken Türkiye'de çağdaş cumhuriyet döneminde bu hakların tanınmasının onurunu yaşayan saygı değer Türk Kadınları gününüz kutlu olsun. 5 Aralık aynı zamanda Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'i ziyaret ettiği gündür. Tam 95 yıl önce Anadolu aydınlatması döneminde Mustafa Kemal Atatürk'ün ilimize teşrif ettiği gündür. Aydınlık günlere Cumhuriyet Halk Partisi'nin geneldeki iktidar dönemlerinde 5 Aralık Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Bilecik'e gelişi daha çok görkemli bir şekilde kutlanmanın sözünü huzurunuzda veriyorum. Kongremizin ilimize ve ülkemize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum" dedi.

CHP Bilecik İl Başkanı Şinasi Çetinkaya ise, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyetin ilkeleri doğrultusunda yapılan seçimlerle bu gibi güzellikleri hep beraber yaşayacaklarını ve yaşatacaklarını kaydetti. Sosyal demokrasinin hukukun üstünlüğünün ve insan haklarının ülkede güvence altına alınabilmesinin teminatı Cumhuriyet Halk Partisi'nin varlığı olduğunu aktaran Çetinkaya, söyle devam etti:

"Adalet ve eşitsizlik için kurulmuş olan partimiz yine bu hedefler doğrultusunda güncellenerek yoluna devam edecektir. Halkın iktidarı için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz. Bu süreç içerisinde partimizin tüm neferlerine önemli görevler düşmektedir. Bunu da başaracağımıza yürekten inanıyorum. Kongremiz bu güzel ilimize ve ilçemize hayırlı olsun."

"TÜRKİYE'DE OYUNU EN ÇOK ARTIRAN İL BİLECİK'TİR"

Tek liste halinde seçimlere giren mevcut başkan Gültekin Çalışkan da, 30 Temmuz 2013'te olağanüstü kongre ile göreve geldiğini anlattı. Çalışkan, "Bütün ilçe başkanı arkadaşlarımızla birlikte koordineli çalışma sonucunda başarılı bir ön seçim gerçekleştirdik. 29 Mart ön seçimi meşalenin yakıldığı günden beri 7 Haziran genel seçimleri başarılı sayılacak ve ardından 1 Kasım seçimlerinde 1 milletvekili çıkardık. Türkiye'de oyunu en çok artıran il Bilecik'tir. Azim, çalışmak, güven ve dürüstlük çalışmalarımızın ilkesiydi" ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından 192 delegenin 105'i oy kullandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı kongrede mevcut başkan Gültekin Çalışkan tekrar CHP Bilecik Merkez İlçe Başkanlığına seçildi.

Kongreye, Bilecik İl Genel Meclis Başkanı Serkan Yıldırım, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Salih Elmas, Bilecikspor Kulübü Başkanı İsmail Cinoğlu, ADD Bilecik Şube Başkanı Feyzi Köse, Bilecik Giyim ve Mensucat Odası Başkanı Haşim Balcı, Yiyecek Maddesi Satan Esnaflar Odası Başkanı Ahmet Subaşı, il ve belediye meclis üyeleri, belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve delegeler katıldı. - BİLECİK

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Cumhuriyet Halk Partisi Mustafa Kemal Atatürk Bilecik Merkez Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title