Haberler

CHP Milletvekili Tüm: "Zeytinlikleri Doğadan Koparmak Istiyorlar"

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, iktidarın zeytinlikleri doğadan koparmak istediğini, halkı değil, rantı düşündüğünü söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, iktidarın zeytinlikleri doğadan koparmak istediğini, halkı değil, rantı düşündüğünü söyledi.

Tüm, CHP Antalya Milletvekili Niyazi Nefi Kara ve bazı çevre savunucuları ile birlikte yaptığı basın açıklamasında, en önemli görevin çevreye sahip çıkmak olduğunu ifade etti.

Bir canlı türünü yok ederek bir başkasının yaşatılamayacağını, ekosisteme zarar vermenin en başta insan neslinin geleceği açısından çok büyük tehlike olduğunu belirten Tüm, "Dünyanın en onurlu çevre hareketi olan Gezi olaylarında yaşamını yitiren gençleri saygıyla anıyorum." dedi.

İnsan eliyle yapılan kirliliklerin, siyasi iktidarın izlediği politikaların bir sonucu olduğunu savunan Tüm, 15 yıldır iktidarda bulunan AK Parti'nin Türkiye'de her türlü kirliliğe ortam hazırladığını iddia etti.

İktidarın zeytinliklere göz diktiğini de öne süren Tüm, "Etik değerleri yok sayarak zeytinlikleri doğadan koparmak istiyorlar. Çünkü halkı değil, rantı düşünüyorlar. Yaşamını çevre ve doğaya adayan, bunun için her türlü rant çevreleriyle yasal mücadelelerden kaçınmayan Ali Ulvi ve eşi Aysin Büyüknohutçu çifti Antalya'da doğanın korunması adına verdikleri mücadelede katledildiler. Sıradan işlenmiş bir cinayet değildir. Doğaya hiçbir zararı dokunmayan bu insanlar böylesine vahşi bir ölümü hak etmemişleridir." diye konuştu.

Tüm, Büyüknohutçu çiftinin ölümüne ilişkin davayı sonuna kadar izleyeceklerini, çevre duyarlılığına karşı verilen mücadelenin bundan sonra da devam edeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Mehmet Tüm Balıkesir Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title