Haberler

CHP Milletvekili Gürsel Tekin Kırıkkale'de

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İktidar sadece kendi menfaatleri için çalışıyor."

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "İktidar sadece kendi menfaatleri için çalışıyor. Ne zaman kendisini ilgilendiren bir yasa olsa hemen toplanıp onu çıkartıyor. MİT yasasında öyle olmadı mı? İktidar sorunların çözümü noktasında ikiyüzlü davranıyor" dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kırıkkale'ye ziyarette bulundu. Öncelikle partisinin il başkanlığını ziyaret eden Tekin, daha sonra İl Başkanı Ziya Kavlak, Merkez İlçe Başkanı Kemal Olcay, yöneticiler ve partililerle birlikte Hüseyin Kahya Parkı'na geçerek burada vatandaşlarla sohbet etti. Bir yandan Kırıkkale'nin sorunlarını dile getiren Tekin, diğer taraftan ülke gündemi ve parti içi çalışmaları anlattı. Tekin, "Terör, sadece günümüzün sorunu değil. Bu ne ilk ne de son. Bulunduğum il, Türkiye'de en çok şehit veren illerden birisi. Sayın genel başkanım başbakana giderek bu konudaki çözüm önerisinde bulundu. Biz CHP olarak ülke menfaatleri ne ise bu konuyu her platformda tartışmaya ve görüşmeye hazırız. Ancak biz CHP olarak terörün çözümü noktasında iktidarın elinde hangi argüman olduğunu bilmiyoruz. Bunun çözümü TBMM'deyse orada da görüşmeye hazırız, ancak iktidar bu konuda da samimi değil. Bu kaybın son olmasını diliyoruz" ifadelerini kullandı.

Kırıkkale'nin çok sorunu bulunduğunu savunan Tekin, "Kırıkkale'nin sorunları çok. İşsizlik ve emeklilerimizin sorunları büyük. Belediye bir iktidar belediyesi ancak çalışanlarının maaş alamadıklarını biliyoruz. Bu nasıl oluyor, anlamak mümkün değil. Bunlar iktidara gelirken ne dedilerdi; 'Yetimin hakkını yedirmeyeceğiz' dedilerdi. Şimdi herkesi mağdur ettiler. Şuanki iktidar sahipleri hiçbir dönemde, yani hiçbir sıkıyönetim zamanında sıkıntı yaşamadılar. Ama şimdi herkesi sıkıntıya soktular" diye konuştu.

Emeklilerin sorunlarını dinleyen Tekin, bir emeklinin "Parkta bulunan WC'ler ücretlendirildi" demesi üzerine, "Burada bulunan insanların büyük bölümü emekli. Bilindiği üzere yalılarımızda prostat hastalığı yaygındır. Bu nasıl dengesizliktir, burada emeklilerin kullandığı WC'ler nasıl ücretli hale getirilir. Böyle bir saçmalık olur mu? Bunlar herhalde ilerleyen dönemlerde havadan bile para alacaklar" diye konuştu.

Terörün çözümü noktasında bir araya gelinmesi için CHP olarak hazır olduklarını belirten İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, "Biz bir araya gelmiyor değiliz. Biz CHP olarak sorun ne ise çözümüne hazırız. Yeter ki iktidar kararlı olsun. Çoğunlukta onlarda istedikleri yasayı çıkartabilirler. İktidar sadece kendi menfaatleri için çalışıyor. Ne zaman kendisini ilgilendiren bir yasa olsa hemen toplanıp onu çıkartıyor. MİT yasasında öyle olmadı mı? İktidar sorunların çözümü noktasında ikiyüzlü davranıyor" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Gürsel Tekin ZİYA KAVLAK Kırıkkale Politika Güncel Haberler

title