Haberler

CHP'li Tarhan: Işid Gebze'de Örgütlenip Gençleri Irak'a Götürüyor"

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, IŞİD'in Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde özellikle yoksul vatandaşların oturduğu mahallelerde ev dolaşıp örgütlendiğini öne sürdü.

Chp Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, IŞİD'in Kocaeli'nin Gebze İlçesi'nde özellikle yoksul vatandaşların oturduğu mahallelerde ev dolaşıp örgütlendiğini öne sürdü.

Milletvekili Tahsin Tarhan, 17 yaşındaki çocukları Serkan'ın IŞİD'e katılmak üzere kaldırılarak Irak'a götürüldüğünü söyleyen Bekir Uzun'u evinde ziyaret etti. Baba Bekir Uzun ziyaret sırasında, oğlunun 'Tekirdağ'da işim var diye' evden çıktığını belirterek şunları söyledi:

"Çocuğumun kandırılıp diğer iki kişiyle birlikte Irak'a götürüldüğünü duydum. Ben de karakola bildirdim. Daha sonra sınır karakollarına çocukların resimlerini gönderdiler. Çocuğumun bulunmasını istiyorum. Çocuklar şu anda Irak'talar. Onları götüren kişi hanımıyla beraber gitmişler. Bir de yanlarında 17 yaşında bekar çocuk var Ağrılı. Bunlar dördü beraber gidiyorlar. Evli olan çocuk annesini arıyor. 'Biz Irak'a gittik, rahatız. Bizi bekar ve evliler olarak ayırdılar' diyor. IŞİD sürekli ev çalışmalarıyla örgütleniyor Gebze'nin her tarafında. Belli bir noktaları yok. Bir akşam birisinin evi, öbür akşam başkasının evine gidip sohbetlerle örgütlüyorlar. Özellikle genç çocukları kandırıyorlar.

"MALATYA'DAN YÖNETİLİYOR"

CHP Milletvekili Tahsin Tarhan bu görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, Gebze'nin çok farklı mahallelerinden ciddi iddialar geldiğini, IŞİD'in Kocaeli ve Gebze bölgesinde mahallelerde örgütlendiğini, sadece Yavuz Selim Mahallesi'nde 3 gencin bu hafta içinde IŞİD'e katıldığının iddia edildiğini söyledi. Tarhan şöyle devam etti:

"Aynı zamanda buradaki çalışmaların Malatya'dan birileri tarafından yönlendirildiğini duyduk. Merak ediyoruz, yani istihbaratımız ve emniyetimiz çalışmıyor mu? Yani herkes biliyor. Sokakta artık herkes Gebze bölgesinde IŞiD'in örgütlendiğini konuşuyor. Yoksul gariban çocukların kanına girerek alıp dışarıya götürüp sınırdan nasıl geçirildiği dahi belli olmadığı örgütlü bir çalışmayı dahi devletin çözemediğini gerçekten merak ediyoruz. Özellikle herkes Suriye'ye bakarken Irak sınırından da IŞID terör örgütüne katılmalar olduğu iddia ediliyor. Bu bölgeden giden gençlerin Irak'a gittiğini de iddia ediyor aileler. Aileler mağdur ve şaşkın." - Kocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Tahsin Tarhan Gebze Işid Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title