Haberler

CHP'li Tanrıkulu: 'Gezi Olaylarından Sonra Polislere Taltif Verilmesi İçin Taltif Komisyonu Özel...

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıt alma istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, İçişleri Bakanı Efkan Ala tarafından yazılı olarak yanıt alma istemi ile Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı'na soru önergesi sundu. Emniyet mensuplarına verilen taltifler ile ilgili olarak sorular yönelten Tanrıkulu, önergesinde İçişleri Bakanına "Gezi olaylarınd'an sonra bizzat eski Başbakan tarafından polislere taltif verilmesi için taltif komisyonu özel gündemli toplanmış mıdır?" diye sordu.

Sezgin Tanrıkulu'nun soru önergesinde Efkan Ala'ya sorduğu sorular, şu şekilde: "Emniyet Teşkilatı mensuplarına verilen taltifler hangi mevzuata göre verilmektedir?", "Emniyet Teşkilatı mensuplarına verilen taltifler hangi süreçlerden geçerek ve hangi ölçütlere bağlı olarak verilmektedir?", "Polislere verilen taltifler bir günlük çalışmada başarı gösterenlere mi verilmekte yoksa operasyonun öncesinde hazırlık aşamasında görev alanlara, destek çalışmasında bulunanlara, sonraki süreçte adli ve idari görevlerde yer alanlara mı verilmektedir?", "Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve Taltif Komisyonu Başkanı Mustafa Gülcü'nün göreve başladıktan iki hafta sonra bir komisyon toplantısında bir kişinin alabileceği taltif miktarı olan 24 maaşı aldığı iddiası doğru mudur?", "Taltifler, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı ve görevde olan Daire Başkanları yerine; sokakta gece ve gündüz suçlularla birebir mücadele eden ve gerektiğinde izinde veya hasta iken operasyonlara destek veren personele verilmesi yönünde bir uygulama veya çalışmanız bulunmakta mıdır?", "Sivil kamu memurları bir haftada 40 saat çalışırken polislerin bir haftada 60 saat ve üzerinde çalıştığı, bazı birim ve dönemlerde bu sürenin çok daha fazla olduğu iddiası doğru mudur? Polislerin özlük hakları ve maaşlarının iyileştirilmesi konusunda 2007 seçimleri öncesi televizyon kanallarında ve sonraki yıllarda polis haftası etkinliklerine katılımlarda verilen sözler ne zaman uygulamaya konulacaktır?", "Polislerin maaşlarının iyileştirilmesi yerine, motivasyonlarının artırılması için verilen taltif miktarının son AKP Hükümetlerinde önemli oranda artırıldığı iddiası doğru mudur? Özellikle "Gezi olaylarındanö sonra bizzat eski Başbakan tarafından polislere taltif verilmesi için taltif komisyonu özel gündemli toplanmış mıdır?", "2000 yılından sonra yıllara göre verilen taltif miktarı nedir?", "Medyada yer alan Eski Ankara Emn. Müd. Ercüment Yılmaz'a 1184, Manisa Emn. Md. Tayfur Erdal Ceren'e1100, eski İstanbul Emn. Müd. Hüseyin Çapkın'a 1073, Emn. Müd. Şefik Kul'a 961, Emn. Gnl. Md. Yrd. Zeki Çatalkaya'ya 928 maaş taltifi verildiği iddiası doğru mudur?", "Medyada yer alan usulsüz taltif verildiği iddiası ile idari yönden hiçbir cezaya mahal olmadığı yönünde karar verilen polislere adli yönden gözaltı yapılarak operasyon yapılması toplumda algı oluşturmaya mı yöneliktir?" - Ankara

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Efkan Ala Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title