Haberler

CHP'li Hurşit Güneş; 'Bakan Fikri Işık Üst Üste Üste Gaflar Yapıyor'

Chp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin İzmit İlçe binasında yaptığı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın "Dövizdeki artış halka yansımaz" cümlesini eleştirerek, Bakanın üst üste olağanüstü gaflar yaptığını söyledi.

Chp Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, partisinin İzmit İlçe binasında yaptığı açıklamada, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ın "Dövizdeki artış halka yansımaz" cümlesini eleştirerek, Bakanın üst üste olağanüstü gaflar yaptığını söyledi.

CHP İzmit İlçe Binasında gündeme ilişkin açıklamalar yapan CHP Kocaeli Milletvekili Hurşit Güneş, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ı eleştirdi. Bakan Işık'ın kendisini sadece Kandıralı olduğunu bildiğini fakat ekonomi profesörü olduğunu bilmediğini belirten Güneş şunları söyledi:

"Bölgenin bir bakanı demiş ki döviz kuru çok yükseldiği zaman bundan halk etkilenmez demiş. Daha önce de Meclisteki bir konuşmasında Hurşit hiç ekonomi bilmiyordu demiş. O benim sadece Kandıralı olduğumu biliyor, ekonomi profesörü olduğumu bilmiyor. O diyebilir tabi herkes herşeyi bilmek zorunda değil. Bakan olursunuz bakan olduğunuz zaman bazen hissedersiniz. Hissedersiniz içinize doğar düzmece olduğu. Hissederseniz bakan kalırsanız, hissetmezseniz bakan kalamazsanız. Olağanüstü gaf tabi ki. Üst üste gaflar. Bu memlekette herkes yürüyerek mi işine gidip geliyor. Arabaya binmiyor mu, otobüse binmiyor mu, dolmuşa binmiyor mu insanlar? Doğalgaz yakmıyor mu ey bakan? Senin bunlardan haberin yok mu?"

'EKMEK VE KURUFASULYEYİ İTHAL EDİYORUZ'

Türkiye bir çok gıda maddesini yurtdışından ithal ettiğini söyleyen Güneş konuşmasını söyle sürdürdü:

"Türkiye'de halkın en çok tükettiği gıda maddesi ekmektir. Peki biz buğday ithal ediyor muyuz? Ediyoruz değil mi? Türkün bu ülkede en klasik sıcak yemeği kurufasulyedir. Kurufasulyeyi biz ithal ediyoruz Arjantinden. İthal ederken döviz ödemiyor muyuz? Belki Fikri Işık bilmiyor ama biz bunları ithal ediyoruz."

'ET, SÜT TOZU, SUSAM İTHAL EDİYORUZ'

Gıdayla ilgili bazı ürünlerin de ithal edildiğini söyleyen Güneş, "Türkiye bir tek fasulye ile buğdayı da ithal etmiyor. Eti, süt tozu, susam ithal ediyoruz. Bu kadar gıdayı ithal ediyoruz. Ondan sonra döviz kuru bize zarar vermez diyor. Böyle bir mantık olabilir mi?" diye konuştu. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Hurşit Güneş Fikri Işık Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title