Haberler

CHP'li Altıok'tan Açığa Alınan Rektör Hoşcoşkun'la İlgili Soru Önergesi

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafıdan açığa alınmasıyla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi.

CHP İzmir Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafıdan açığa alınmasıyla ilgili, Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı yanıtlaması istemiyle bir soru önergesi verdi. Altıok, "Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun hakkında yürütülen soruşturma nedir? Kamuoyu bunun FETÖ soruşturması olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia doğru mudur? Bu bir FETÖ soruşturması ise nasıl olur da 12 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cü olduğu iddia edilen bir isim Ege Üniversitesi gibi köklü bir kurumun başına getirilir" diye sordu.

TBMM Başkanlığı'na yazılı soru önergesi veren CHP Milletvekili Zeynep Altıok, Ege Üniversitesi'nin son rektörlük seçimlerinde 4'üncü sırada yer alan Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından tarafından 12 Temmuz 2016 tarihinde rektör olarak atandığını hatırlattı. Prof. Dr. Hoşcoşkun'un göreve gelir gelmez neredeyse tüm üst yönetimi, yardımcılarını, daire başkanlarını değiştirdiğini belirten Altıok,

"Gelişiyle birlikte Ege Üniversitesi tarihinde görülmedik bir baskı dönemi başlamış, 50'den fazla öğrenci 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırılmış, YÖK'e ilettiği listelerle, Barış İçin Akademisyenler Bildirisi imzacısı 11 akademisyen ihraç edilmiştir. Neredeyse en küçük demokratik eylem ve etkinliğe bile soruşturma açan Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun, kimi öğrencilerin uzaklaştırma sürelerinden dolayı okulu tamamen bırakmasına ve eğitim hayatından vazgeçmesine neden olmuştur. Rektör Hoşcoşkun 10 Ekim Ankara katliamı anmasına katılan, hocalarının ihraç edilmesini protesto eden öğrencilere soruşturma açıp okuldan uzaklaştırmıştır. Rektör Hoşcoşkun, ihraç edilen akademisyenlerin odalarının kapısına kilit vurmuş, üniversite koridorlarını kriminalize etmiş ve sivil polislerle özel güvenlikler gözetiminde, akademisyenlerin birer suçlu gibi odalarını boşaltmalarına ancak müsaade etmiştir. Tam bir istibdat yönetimi sergileyen Rektör Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun 28 Şubat 2017 günü hakkında yürütülen bir soruşturmanın selameti açısından açığa alınmış ve yerine YÖK tarafından Prof. Dr. Beril Dedeoğlu atanmıştır" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım'ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle bir önerge veren Milletvekili Altıok şu soruları yöneltti:

"Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun hakkında yürütülen soruşturma nedir? Kamuoyu bunun FETÖ soruşturması olduğunu iddia etmektedir. Bu iddia doğru mudur? Hoşcoşkun FETÖ soruşturması selameti açısından mı açığa alınmıştır? Bu bir FETÖ soruşturması ise nasıl olur da 12 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'cü olduğu iddia edilen bir isim Ege Üniversitesi gibi köklü bir kurumun başına getirilir? Hakkında yürütülen soruşturmanın selameti açısından görevine devam ettirilmeyeceği düşünülen bir ismin, öğrencilere ve akademisyenlere karşı yürütmüş olduğu soruşturmalar meşru mudur, hukuki midir? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun göreve geldiği günden itibaren 50 öğrenciye 6 döneme kadar okuldan uzaklaştırma cezası vermiştir. Bu cezalar gözden geçirilecek midir? FETÖ'cü olduğu iddia edilen bir rektörün kararttığı gencecik hayatlar kaderine mi terkedilecektir? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun görev süresi boyunca 9 imzacı akademisyenin ismini YÖK'e bildirerek ihraç edilmesine neden olmuş, 2 imzacı akademisyeni de doğrudan kendisi ihraç etmiştir. Bu akademisyenlerle ilgili verilen ihraç kararı gözden geçirilecek midir? Rektörün ihraç ettiği ve ettirdiği akademisyenler tekrar görevlerine dönecek midir? Vicdan ve adalet gereği bu sorunla ilgili çözüm arayışına hükümet olarak yönelecek misiniz? Prof. Dr. Mustafa Cüneyt Hoşcoşkun'un göreve geldiği günden itibaren gerçekleştirdiği kurum için atamaları incelemeye alacak mısınız? Yardımcılarını, üst yönetimini araştıracak mısınız? Hakkında FETÖ soruşturması yürütüldüğü iddia edilen bir ismin görevlendirdiği yöneticiler ne kadar güvenilirdir? Bu yöneticilerin açtıkları soruşturmalar ne kadar meşrudur? İnceleyecek misiniz?"

- İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cüneyt Hoşcoşkun Ege Üniversitesi Zeynep Altıok İzmir Politika Güncel Haberler

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş'ın cevapsız bıraktığı soru: Koruma sayınız arttı mı?

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

Karar Resmi Gazete'de! 7 bin yabancı hastaya ücretsiz sağlık hizmeti verilecek

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

DP'li Cemal Enginyurt'tan okul müdürünün cenazesinde konuşan müftüye sert tepki: Her şey oldunuz, bir Türk olamadınız

Bakmadan Geçme

Sinan Ateş neden öldürüldü? Sinan Ateş ölüm sebebi ne, neden öldü? Sinan Ateş niye, kim tarafından öldürüldü? Kemal Sunal kaç filmde oynadı? Kemal Sunal kaç filmde yer almıştır? Pazartesi okul var mı? 13 Mayıs Pazartesi günü okul tatil mi, tatil edildi mi? Pazartesi günü resmi tatil var mı? Ali Koç aday olacak mı? Fenerbahçe Başkanı Ali Koç tekrar aday olacak mı, adaylığa başvuracak mı? Memur ve emekli zam oranı ne kadar? Memur ve emekli ne kadar zam alacak? Memur ve emeklinin temmuz zammı belli oldu! Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı hangi kanalda, saat kaçta? Bursaspor - Fenerbahçe Beko Basket maçı ne zaman? Granada - Real Madrid maçı hangi kanalda, saat kaçta? Granada - Real Madrid maçı nereden izlenir? Yarın hava nasıl olacak? Yarın yağmur yağacak mı, yağmur var mı? 11 Mayıs Cumartesi – Pazar hava durumu! Canik dağları nerede? Canik dağları hangi ilde, hangi şehirde? Newcastle – Brighton maçı nereden, nasıl izlenir? Newcastle Brighton canlı yayın linki! Azerbaycan deprem mi oldu? Az önce nerede, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 11 Mayıs Cumartesi depremler! KOCAELİSPOR – SAKARYASPOR CANLI: Kocaelispor – Sakaryaspor maçı nereden, nasıl izlenir? Kocaelispor Sakaryaspor canlı yayın linki! BOLUSPOR – ÇORUM FK CANLI: Boluspor – Çorum FK maçı nereden, nasıl izlenir? Boluspor Çorum FK canlı yayın linki! ŞANLIURFASPOR – MANİSA FK CANLI: Şanlıurfaspor – Manisa FK maçı nereden, nasıl izlenir? Şanlıurfaspor Manisa FK canlı yayın linki! TUZLASPOR – GENÇLERBİRLİĞİ CANLI: Tuzlaspor – Gençlerbirliği maçı nereden, nasıl izlenir? Tuzlaspor Gençlerbirliği canlı yayın linki!
Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

Yeni Anayasa'ya ihtiyaç var mı? Anket yapıldı, çıkan sonuç Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı memnun edecek

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title