Haberler

CHP Genel Sekreteri Sındır Açıklaması

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bulgaristan'da eski komünist rejimin Türk ve Müslümanlara karşı uyguladığı asimilasyon politikası nedeniyle şehit olanları andı.

CHP Genel Sekreteri Kamil Okyay Sındır, Bulgaristan'da eski komünist rejimin Türk ve Müslümanlara karşı uyguladığı asimilasyon politikası nedeniyle şehit olanları andı.

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamada, Sındır'ın, Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) tarafından Bulgaristan Kırcaali ve yöresinde düzenlenen soykırım şehitlerini anma törenine katıldığı belirtildi.

Açıklamaya göre törende konuşan Sındır, burada yaşayan soydaşlarla omuz omuza dayanışma içerisinde olduklarını vurguladı.

Geleceğe ışık tutabilmek için tarihin iyi bilinmesi gerektiğini belirten Sındır, "1984'te yaşanan acılar insanlık tarihinde bir kara leke olarak kalacak. 33 yıl önce soykırım sürecini protesto esnasında hayatını kaybeden 17 aylık Türkan bebeğin ve tüm şehitlerin anısına buradayız. Totaliter rejimin baskılarına ve zulmüne direnerek kimliğine ve onuruna sahip çıktığı için katledilen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyoruz." ifadesini kullandı. Sındır, şunları kaydetti:

"Bugün ülkemiz, coğrafyamız ve dünya huzurlu bir yaşama ve barışa özlem duyuyor. Kardeşçe bir yaşam tüm insanlığın elinde. Çevresini önemseyen, insana ve insanlığa değer veren, farklılıklara saygı duyan ve hoşgörüyle yaklaşan bir anlayışta olmak zorundayız. Barışın egemen olduğu, savaşsız bir dünyada yaşamak istiyorsak bunu başarmak zorundayız. Ayrımcılığın olmadığı, huzurun egemen olduğu bir dünyada yaşamak dileğiyle."

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi Kamil Okyay Sındır Bulgaristan Politika Güncel Haberler

title